Tev ir plāni mati? Skaties, kā avokado matu maska darīs brīnumus!

 

Avokado

Avokado satur daudz E vitamīna, un tas padara matus spēcīgākus, kā arī piešķir tiem apjomu. Nomizo avokado, sablenderē tā mīkstumu kopā ar banānu un pievieno ēdamkaroti olīveļļas – jāizveidojas biezai pastai. Iezied pastu mitros matos un iemasē to, sākot no skalpa un beidzot ar matu galiem. 30 minūtes ļauj sakultajām olām iedarboties, tad izmazgā un izžāvē matus kā ierasts.

Sīpoli

Vēl viens lielisks veids, kā stiprināt matus un likt tiem ātrāk augt, ir, izmantojot sīpolus. Sīpoli satur daudz sēra, tie cīnās pret matu izkrišanu un veicina matu augšanu, palielinot kolagēna daudzumu matos.

No sīpola izspiesto sulu iemasē skalpā un ļauj tai iesūkties ādā 30 minūtes, tad izmazgā un izžāvē matus kā ierasts.

Lasi vēl: Olīveļļas vērtīgākās īpašības; gludām kājām un skaistiem matiem!

Olīveļļa

Olīveļļa piešķir matiem apjomu un kuplumu, kā arī stiprina matu folikulas un saknes. Iemasē olīveļļu skalpā un matos, ļauj tai 30-45 minūtes iesūkties vai arī atstāj to matos uz nakti. Pēc tam izskalo matus, izmazgā ar šampūnu un izžāvē matus kā ierasts.

Kokosriekstu eļļa

Kokosriekstu eļļa satur daudz vērtīgo olbaltumvielu, kas nepieciešamas matu stiprināšanai. Sasildītu kokosriekstu eļļu iemasē skalpā un ieklāj matos visā to garumā. Samitrini dvieli ar siltu ūdeni un ietin tajā matus. Siltums palīdzēs eļļai iesūkties atvērtajās matu folikulās un skalpā. Ļauj kokosriekstu eļļai iesūkties 30 minūtes, tad izmazgā un izžāvē matus kā ierasts.

Avots: shareably.com

Leave a Comment