traģ**kas sekas bērniem lietojot mūsdienu tehnoloģijas. Vecāki, ņemiet vērā!

Ķīniešu ārsti atkarību no mūsdienīgām ierīcēm salīdzina ar klīnisku personības dalīšanos.

Dotajā brīdī pastāv rehabilitācijas centri, kur tiek ārstēta atkarīgā jaunatne. Daudzās valstīs šī problēma vēl nav diagnoze. Bet viss uz to iet. Piemēram, Amerikāņu pediatrijas akadēmija iepazīstina ar biedējošiem pētījumu rezultātiem: amerikāņu bērns vecumā no 8 – 10 gadiem ierīces vidēji izmanto 8 stundas dienā. Bet vecāki skolas vecuma skolnieki ciparu ierīces izmanto vidēji 10 – 11 stundas dienā.

Ar katru gadu jauno cilvēku daudzums, kas sēž pie saviem monitoriem un neizlaiž no rokām mobilos telefonus, arvien pieaug un pieaug. Bērni vairs nemācās, aizmirst paēst un pagulēt.

“Ja bērns Internetā pavada daudz laika, tad  par “pareizu” smadzeņu attīstību nevar būt ne runas” – apgalvo ārsti.

Nekādā gadījumā nedrīkst dot viedtālruņus un planšetes, kamēr bērns nav iemācījies pareizi runāt. Tāds bērns pieradīs izklaidēt sevi virtuāli un var pilnībā pazaudēt interesi par reālo pasauli.

Divas trešdaļas vecāku nekādā mērā neierobežo bērnu mūsdienu ciparu ierīču izmantošanā. Nekādu noteikumu!

“Kādreiz vecāki mācīja bērnu nomierināties. Bērni parasti krīt histērijā tad, kad tiem ir garlaicīgi, nevis, kad viņiem ir slikti. Tagad, kad bērnam kļuva garlaicīgi, viņam iedod smartfonu vai planšeti. Un viss tāpēc, lai viņš liktos mierā, un mammai un tētim būtu mierīgi. Tādas attieksmes dēļ bērnam neveidojas paškontroles iemaņas. Rezultāts – vesela psihopātu paaudze”,  – apgalvo Hārvardas universitātes klīniskā psiholoģe.

Šodien bez mūsdienu tehnoloģijām neiztikt. Tomēr pusaudžiem ieteicams veltīt ciparu ierīču izmantošanai ne vairāk kā divas līdz trīs stundas dienā.

Var uzskaitīt daudzas ierīču izmantošanas sekas, bet lūk, galvenās: uzmanības, Vese***as un sekmju pasliktināšanās. Tāpat bērni zaudē spēju koncentrēties. Tas noved pie tā, ka viņi nespēj ilgstoši koncentrēties uz kādu savas dzīves aspektu. Tas traucē dziļās domāšanas attīstībai un spējai risināt sarežģītus uzdevumus.

!!Pat, ja tev ir apnicis, ka bērns visu laiku vēlas uzmanību, kad viņam ir garlaicīgi, nedod viņam telefonu. Nevajag kropļot nenobriedušu psihi.

Avots:

COMMENTS

  • <cite class="fn">Soader2000</cite>

    Un šo te rakstu arī izskatās, ka ir rakstījis nenobriedis bērns. Ļoti plaši aprakstīts un ar autsaucēm uz informācijas avotiem. ” Viena tante teica, ka tas ir ļoti slikti un bērns pieradīs izklaidēt sevi virtuāli un var pilnībā pazaudēt interesi par reālo pasauli. ”

Leave a Comment