Veterinārārsti izmisīgi lūdz cilvēkiem vairs neiegādāties šo šķirņu suņus!

Šo suņu sugu piemīlīgās, ielocītās astītes noteikti šķitīs mazāk pievilcīgas, kad uzzināsi, ka tas ir ģenētisks sugas defekts, kas pašos nopietnākajos gadījumos var novest pie paralīzes. Un “iespiestie” purni? Suņi ir tikuši selektīvi pavairoti, lai viņi kļūtu vēl mazāki un īsāki, pagrūtinot elpošanas un ēšanas procesus. Beigu beigās šie apgrūtinājumi suni var novest pie sirds un As**svadu sistēmas spriedzes, acu prolapses, pārkaršanas un svara pieauguma, zobu slimībām un dermatīta.

Šie suņi vairāk ir kā “anatomiska katastrofa” nevis mīļuma iemiesojums.

pug dog with long tongue, struggling to breathe

Lasi vēl: Piemērotākās suņu šķirnes katrai Zodiaka zīmei

Neskatoties uz korektīvajām operācijām un sāpju ārstēšanas plānu izstrādēm, veterinārārsti bieži vien nerunā par šādu suņu iegādes neētisko pusi, citādāk tas nāktu par sliktu biznesam.

Ja es saņemtos un izstāstītu patiesību par šīm suņu sugām,” saka kāds anonīms veterinārārsts, “Es teiktu, ka nekavējoties vēlētos atsavināt visus šos suņus viņu īpašniekiem, un viņi vēlētos pārvākties kaut kur citur, kur veterinārārsti nebūtu tik tieši. Veterinārāsti vienkārši nevar atļauties būt tik atklāti un runāt par šo visu.”

Britu veterinārāstu asociācija komentē, ka, “(..) ja cilvēku vidū šīs sugas kļūs vēl populārākas, tas arvien radīs lielāku vēlmi tos pavairot, kas novedīs pie nebeidzamām dzīvnieku ciešanām, tādēļ mēs iesakām cilvēkiem izvēlēties veselīgākas suņu šķirnes vai arī jaukteņus.”

Avots: bigthink.com

Leave a Comment