Zinātne skaidro: vai mēs drīz varēsim atgriezt pie dzīvības mirušos?

 

ASV uzņēmums grasās pēc pāris mēnešiem Latīņamerikā uzsākt izmēģinājumus.

Pirmie mēģinājumi atgriezt pie dzīvības mirušos norisināsies jau šogad.

“Bioquark” ir Filadelfijas uzņēmums, kas 2016. gadā paziņojis, ka smadzeņu Nā*e nav neatjaunojams process. Uzņēmuma izpilddirektors Ira Pastors atklājis, ka drīz Latīņamerikā notiks pirmie bezprecedenta izmēģinājumi, kuros tiks izmantotas cilmes šūnas, nākamajos pāris mēnešos tiks papildināta informācija par izmēģinājuma norisi.

Lai lielākajā daļā valstu cilvēks tiktu oficiāli pasludināts par mirušu, viņam jānosaka pilnīgs un neatgriezenisks smadzeņu funkciju zudums jeb smadzeņu Nā*e.

Pastors skaidro, ka “Bioquark” ir izveidojis un attīstījis injekcijas, kas atjauno smadzeņu darbību – pavisam drīz viņi plāno tās pārbaudīt uz cilvēkiem.

Uzņēmums negrasās sākotnēji veikt izmēģinājumus uz dzīvniekiem.

Pēc neveiksmīga mēģinājuma pagājušajā gadā saskaņot testēšanas norisi Indijā, uzņēmums nolēmis to veikt Latīņamerikā.

Sākotnēji Pastors un viņa sadarbības partneris Himanšu Bansals, kurš ir ortopēdijas ķirurgs, plānoja pirmos izmēģinājumus veikt Indijā. Pāris dienas pēc savu nodomu paziņošanas plānu apturēja Indijas Medicīniskās izpētes padome, skaidrojot, ka abiem savas ieceres īstenošanai jāmeklē kāda cita valsts.

Par spīti tam, viņu publicētie pētījuma dati plašākai sabiedrībai parādīja, kā “Bioquark” grasās veikt pētījumus uz cilvēkiem.

Pirmajā posmā uzņēmuma pārstāvji grasās ar magnētiskās rezonanses veikšanu novērtēt 15-65 gadus vecus cilvēkus, kuri ir atzīti par mirušiem traumatisku smadzeņu ievainojumu rezultātā, lai atrastu viņos pazīmes, kas liecinātu par iespēju smadzeņu nāvi padarīt atgriezenisku. Specifiskāk, viņi plāno šo procesu iedalīt trijos posmos.

Pirmkārt, viņi no mirušā cilvēka asinīm iegūs cilmes šūnas un injicēs tās atpakaļ pacienta ķermenī.

Tālāk pacients saņems peptīdu devu, kas tiks injicēta viņa mugurkaulā.

Un visbeidzot pacientam tiks veikta 15 dienu ilga nervu stimulēšanas terapija, tai skaitā lāzerterapija un mediānā nerva stimulācija, ar kuru palīdzību uzņēmums centīsies padarīt smadzeņu nāvi par atgriezenisku procesu, novērojot pacienta smadzeņu darbību ar magnētiskās rezonanses iekārtu palīdzību.

Piekrišanas došana šajā kontekstā ir sarežģīta, ņemot vērā, ka pacients tehniski ir Mir*s.

Šajā gadījumā Nā*e ir kļuvusi par abstraktāku definīciju nekā agrāk.

Nā*es konstatēšana iepriekš bija vienkāršāka: tiklīdz sirds pārstāja pukstēt, cilvēks neelpoja un nereaģēja, viņš tika uzskatīts par mirušu.

Lasi vēl: Suņi spēj atpazīt «sliktus» un «labus» cilvēkus. Zinātniski pierādīts!

Tagad viss kļuvis sarežģītāk, ņemot vērā to, ka mūsdienās ir pieejamas sarežģītākas iekārtas, kas spēj piegādāt ķermenim skābekli, stimulēt smadzeņu stumbru, uzturot to funkcionēt spējīgu.

Tas nozīmē, ka lielākā daļa valstu, tai skaitā ASV un Apvienotā Karaliste, cilvēka nāvi nosaka pēc neatgriezeniska smadzeņu stumbra funkciju zuduma.

“Bioquark” izmēģinājumi ir daļa no blakusprojekta ar nosaukumu “ReAnima”. Pastors šobrīd pārstāv arī “ReAnima” kā padomes loceklis.

Pastors papildina: “Projekta “ReAnima” mērķis ir koncentrēšanās uz klīniskajiem pētījumiem par smadzeņu nāvi vai neatgriezenisku komu.”

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment