10 pozitīvas lietas, kas var mainīt tavu dzīvi

draudzen-sarun-sieviet-664x478

Taivānā dzīvojošā rakstniece, fotogrāfe, ceļotāja un tulkotāja Sāra Čena Lina atbilžu un jautājumu portālā Quora.com publicējusi desmit labus tikumus, kas var mainīt cilvēka dzīvi.

 

1. Uzticies karmai!

Uzticies karmai. Bet kad tu dari ko labu, esi īsts un dari to no visas savas sirds, nevis tāpēc, lai sagaidītu, ka kaut kas labs notiks vēlāk.

 

2. Dari brīvprātīgo darbu!

Viena stunda, ko pavadīsi, sarunājoties ar pusaudzi, kas ir stāvoklī vai viena stunda, ko pavadīsi ar kādu bāreni var (iespējams, var) mainīt viņu dzīves ceļu vairāk nekā vari iedomāties.

 

3. Izpaud savas emocijas tiktāl, cik tas nesāpina citus!

Mums jāspēj just laimi, bailes, bēdas, dusmas, sarūgtinājumu, greizsirdību, kaisli, mīlestību… pilnu emociju spektru. Es ticu, ka tas mūs padara vairāk pazemīgus, cilvēciskus, vairāk pieņemošus un pacietīgus.

 

4. Uzskaiti savas svētības… Ikvienu. Ikkatru dienu!

Nekad neuztver jebko par pašsaprotamu. Šajā pasaulē vienmēr ir cilvēki, kuru apstākļi ir daudz sliktāki nekā tev. Tātad beidz žēlot sevi, piecelies, esi cīnītājs kāds arī tu esi.

 

5. Baudi ikkatru brīdi kopā ar sev mīļajiem tā, it kā tas būtu pēdējais!

Es saku saviem vecākiem un mazajam brālītim, ka viņus mīlu, cik bieži vien iespējams. Mēs esam dzīvojuši katrs savos kontinentos gandrīz desmit gadus, un tas nav viegli. Pazīstu pārāk daudz draugu, kas zaudējuši sev tuvos bez iespējas viņus apskaut vai pateikt “Es tevi mīlu” pēdējoreiz. Šādas rētām ir vajadzīgs ļoti ilgs laiks, lai tās sadzītu.

 

6. Mazāk tiesā, vairāk pieņem!

Neviens nav perfekts. Ikvienam ir stāsts, savas cīņas, par kurām neviens nezina. Paturot šo domu prātā, tas palīdzēja man kontrolēt manu iepriekš nestabilo temperamentu.

Lasi arī: Kāda īpašība partnerī ir nepieciešama katrai Zodiaka zīmei? Bez šī no attiecībām nav nekādas jēgas

 

7. Meditē!

Es nekad nebiju bijusi uz viena viļņa ar savu ķermeni un iemācījusies parūpēties par sevi emocionāli, garīgi un fiziski, līdz iemācījos pareizi meditēt.

 

8. Veido sarakstus un vēl sarakstus!

Zinu, ka tas izklausās mazliet smieklīgi, bet tas mainīja manu dzīvi neiedomājamā veidā. Es kļuvu vairāk organizēta un fokusēta. Es mazāk aizmirsu. Un tici man vai nē, tas man palīdzēja iegūt pārliecību un vieglāk pārvarēt neveiksmes.

 

9. Atrodi vietu, kur izpaust savas emocijas!

Tavs ķermenis nav nekas cits kā medijs, kā kuģis – un tas var turēt tik daudz, cik spēj. Emociju pieņemšana ir svarīga, bet šo emociju atlaišana – tikpat (jā, pat labo emociju!). Atrodi veidu, kas palīdz izmantot tavas emocijas konstruktīvi. Mans ceļš ir dienasgrāmatas rakstīšana, ko daru jau no 11 gadu vecuma, mūzikas klausīšanās, dziedāšana, dejošana un skicēšana.

 

10. Seko savai sirdij, bet ņem līdzi savu galvu!

Pajautā sev divreiz, vai tev tiešām nepieciešams jauns kurpju pāris, kurš tev patīk, ja patiesībā tavs kurpju plaukts jau lūzt. Pajautā sev divreiz, vai tu vēlies iet uz randiņu ar viņu, jo viņš/-a tev patiešām patīk vai arī patiesībā jūties vientuļi. Dzīve ir tik īsa. Netērē savu laiku uz kļūdām, kuras varēja viegli novērst, divreiz apdomājot un patiesi parunājoties ar sevi pašu.

 

Avots:

30-interesanti-fakti-2-7

Leave a Comment