Sīpoli: 6 vērtīgākās sīpolu un to mizu īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti!

Sīpoli

Sīpoli ir noderīgi ne tikai kulinārijās, bet arī tautas medicīnā. To lieto, lai paaugstinātu imunitāti, uzlabotu sirds un As**svadu sistēmu un normalizētu gremošanu.

Sīpoli tiek lietoti arī daudzu citu slimību ārstēšanā, taču, kā izrādās, noderīgi ir ne tikai paši sīpoli, bet arī to miza, bet par alternatīvajām sīpolu un to mizas lietošanas iespējām zina tikai retais, lai gan ir cilvēki, kas šīs metodes izmanto jau gadiem.

Lasi vēl: Kā sagriezt sīpolus tā, lai nebūtu jāraud

Mēs šajā rakstā esam apkopojuši 6 vērtīgākās sīpolu un to mizas īpašības, par kurām Tu līdz šim noteikti neko nenojauti, bet ir pienācis laiks to mainīt!

 

1. Svētku salātiem novāriet vistu tā: verdošā ūdenī ielieciet sagrieztus sarkanos sīpolus. Var pievienot arī miziņas. Gaļai tiks piešķirts skaists rozā tonis un neatkārtojama garša.

1

 

2. Sīpoli lieliski spēj notīrīt sodrējus no dažādiem katliem, pannām un grila restēm. Lai to izdarītu, pārgrieziet sīpolu uz pusēm un paberzējiet ar to netīro virsmu.

Pēc tam rūpīgi notīriet ar mazgāšanas līdzekli un noskalojiet ar ūdeni. Degšanas smaka un netīrumi būs kā nebijuši!

Sīpoli

 

3. Sīpolu sula ir spējīga iztīrīt sviedru traipus no apģērba. Uzlejiet sulu uz traipa, atstājiet uz kādu brīdi un tad mazgājiet veļasmašīnā kā parasti – dzeltenā nokrāsa būs pazudusi!

3

 

4. Sīpoli ir efektīvs līdzeklis cīņā ar insektiem. Ielejiet bļodā ūdeni un pievienojiet tam sīpolu “gredzenus” – tagad insekti Jūs vairs netraucēs!

4

 

Lasi vēl: Pirms ej gulēt – pamasē kaklu ar sīpolu. Rezultāts Tevi pārsteigs

 

5. Zāles traipi un netīrumi uz apaviem ļoti ātri pazudīs, ja paberzēsiet tos ar sīpolu, bet pēc tam rūpīgi izmazgāsiet ar ūdeni un ziepēm.

Sīpoli

 

6. Lai remdētu kakla sāpes un mazinātu apsārtumu, dzeriet sīpolu mizu novārījumu.

Sīpoli

Arī interesanti:  Cepti sīpoli ir īsts brīnumlīdzeklis – aizstās zāles no daudzām kaitēm! SIED ŠEIT, lai lasītu!

Leave a Comment