Nagu graušana: 8 padomi, kas palīdzēs pārstāt grauzt nagus

Nagu graušana

Nagu graušana: Jau no bērnu dārza laikiem daudziem no mums ir saglabājies nelabais ieradums grauzt nagus, reizēm to darot līdz pat “gaļai” vai kamēr neuzrodas As**is.

Vai tas ir kaitīgi? Pavisam noteikti! Neglīti? Tas ir atbaidoši! Taču nesatraucieties, jo ir pāris padomi, kas var palīdzēt pārtraukt šo kaitīgo ieradumu.

Ir ļoti daudz dažādu kaitīgo ieradumu, un mums katram tie ir savi un neaizvietojami, taču labās ziņās ir tādas, ka visu var vērst par labu! Ja gadījumā vēlaties “tā pa nopietnam” sevi traumēt, iesakām palūkot internetā bildes par šo tēmu, jo reizēm nepieciešams sevi iebiedēt, lai tiešām saprastu, ka tād darīt nevajadzētu.

Lasi vēl: Nelāgi ikdienas paradumi, kas bojā tavus nagus – izskaud tos nekavējoties!

 

Nagu graušana: padomi kā tikt galā

♦ Vēlme grauzt nagus uzrodas kādā noteiktā momentā. Piemēram, stresa situācijās. Lai izvairītos no šādas vēlmes, vienmēr turiet pa rokai kaut ko ēdamu, ko var iegrauzt. Tas var būt, piemēram, svaigs burkāns, sulīgs ābols vai pat paprika. Stresa situācijās ir daudz veselīgāk grauzt dārzeņus, nevis nagus.

 

♦  No otras puses, ne vienmēr būs iespējams kaut ko pagrauzt. Piemēram, darba tikšanās laikā, kad jums ir nopietna saruna ar priekšniecību vai kāda sēde. Ābola vai burkāna graušana nudien nebūs vietā. Tādos brīžos mēģiniet koncentrēties uz kaut ko, lai novērstu savas domas prom no sevis. Pamēģiniet uz atsevišķas lapiņas kaut ko rakstīt: ieprikumu sarakstu vakariņām, mājas darbu vai darba pienākumus – vienalga.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment