Ar šo triku ir pavisam vienkārši atbrīvoties no galvassāpēm

migraine

Pavisam patīkama aktivitāte var palīdzēt tev pilnībā atbrīvoties vai izvairīties no galvassāpēm – uzzini, kāds!

Ar šo ieteikumu tu ievērojami vari uzlabot savu veselību.

Viens skrējiens dienā palīdz mazināt galvassāpes – arvien vairāk pētījumu liecina, ka regulārs kardio treniņš var novērst migrēnu.

 

Pētījuma ietvaros migrēnas pacientiem samazinājās galvassāpes pēc 40 minūšu riteņbraukšanas treniņa, ko viņi veica trīs reizes nedēļā un trīs mēnešu garumā.

Fiziskais treniņš iedarbojās tikpat labi kā viens no labākajiem pretsāpju medikamentiem, taču bez tādām blakusparādībām kā depresija, drebuļi, kā arī kognitīvie traucējumi.

Manhetenas galvassāpju izpētes centra direktors Dr. Aleksandrs Makops norāda, ka arī regulāri aerobikas treniņi var palīdzēt novērst galvassāpes.

Par to ir izvirzītas vairākas teorijas.

Sviedru izdalīšanās var mazināt stresu, skaidro Dr. Maskops. Bieži vien tieši stress ir galvenais galvassāpju izraisītājs, un, ja tiek vaļā no cēloņa, tad var atbrīvoties arī no galvassāpēm.

Maskops uzskata, ka to var skaidrot  arī ar endorfīniem. Šie labsajūtas hormoni, kas izdalās treniņa laikā, patiesībā nobloķē sāpju receptorus un darbojas kā pretsāpju līdzeklis.

Tā kā galvassāpes izraisa daudzi dažādi faktori, piemēram, iedzimtība, miega trūkums vai konkrēti pārtikas produkti, tad kardio treniņš nav risinājums pilnīgi visiem, uzskata Dr. Maskops. Tomēr kādā Vācu zinātnieku pētījumā pierādīts, ka tas palīdz 65% pacientu, kas ir tikpat efektīvi kā labākie aptiekās pieejamie pretsāpju medikamenti.

 

Lasi arī: Paaugstināts As**sspiediens, jeb hipertensijas – kā zināt, ka tev tas ir!

 

Dr. Maskops saviem pacientiem iesaka sportot trīs reizes nedēļā –  atvēlēt pusstundu mērenam kardio treniņam, piemēram, skriešanai, riteņbraukšanai vai peldēšanai. Treniņam jābūt lēnam un vienmērīgam, kas ir pretēji augstas intensitātes intervāltreniņiem ar, piemēram, ātru sprintu un atpūtas pauzēm.

Dažiem cilvēkiem pārpūle un pārāk straujš intensitātes pieaugums var veicināt galvassāpes, tāpēc jāpārliecinās, ka pulss nepārsniedz 150 sitienus minūtē. Ja nav pieejams pulsometrs, tad elpo tikai caur degunu. Tu zināsi, ka slodze ir pārāk liela, ja nespēj noturēt šādu elpošanas ritmu.

Dr. Maskops norāda, ka migrēna var sākt mazināties pāris nedēļu laikā.

Avots: www.menshealth.com

Leave a Comment