Daudz ēdot ogas un augļus, rudenī pieaug svars; Kā pašam samazināt kuņģi

Eksperimenta dalībniece Jūlija divas nedēļas ievēroja fitnesa treneres ieteikto vingrojumu kompleksu un divus vienkāršus principus ēšanā. Tagad ir viegluma sajūta. Arī viņas problēma bijusi lielā ēšana vasarā, jo maltīte taču it kā ir mazāk kalorijām bagāta. Taču svars nācis klāt – vasarā mazāk, rudenī un ziemā vairāk, jo apetīte pēc vasaras patiešām tikai augusi – augļu un ogu vairs nebija, sieviete pārgāja uz gaļu, konfektēm, “smagu” ēdienu.

Lasi arī: Aicinām uz diskusiju “Vai pedagogs, kurš nav autoritāte ne vecākiem, ne bērnam, var ko iemācīt?”

Sievietei tika veikta ultrasonogrāfija pirms un pēc eksperimenta, lai uzzinātu kuņģa lielumu. Pirms eksperimenta ārste secināja, ka kuņģis ir izstiepts, tam ir 75 kubikcentimetru apjoms, tas liecina, ka tajā ir lieks saturs, un ir ap 40 kvadrātcentimetru laukums. Rezultātus pēc uzzināsim zemāk.

Fitnesa trenere sākusi meklēt vingrojumu komplesu kuņģa samazināšanai tādēļ, ka arī sportistiem ir šī problēma – izstaipīts kuņģis. Kamēr ir atpūta starp sporta sezonām, sportisti tāpat ēd daudz augļus un ogas, un kuņģis tiek izstaipīts. Treneri sākuma pati uz sevis izmēģinājusi šos vingrojumus. Tos iesaka veikt no rīta vai 2-3 stundas pēc ēšanas.

Pirmais vingrojums.


Ekrānšāviņš no Youtube.com

Lasi arī: Kraukšķ! Mazsālīti gurķīši pāris stundās

Noguļas uz muguras, kājas saliektas, uz viens divi – ieelpo, uz trīs četri – izelpo. Ievelk priekšējo vēdera sieniņu zem ribām. Sajūtai vajadzētu būt tādai, it kā viss gaiss aizvirzītos uz krūšukurvi. Neatslābinot vēderu, lēnām izelpo. Ar katru reizi ieelpā vairāk un vairāk ievelk vēderu, izelpā vēderu neatslābina. Atkārto desmit reizes.

Otrais vingrojums.


Ekrānšāviņš no Youtube.com

Ieņem lotosa pozu, pievelk kājas sev tuvāk, pakausis “skatās” augšup. Ja ir grūti ieņemt šo pozu, var vienkārši apsēsties, piespiežoties krēsla atzveltnei. Seko trīs asas ieelpas caur degunu un trīs asas izelpas. Un atkārto šādi desmit reizes.

Lasi arī: Kā atgūties pēc eksāmena. No pārdzīvotā stresa var pat migloties redze

Kuņģim ir spēja sarauties un izplesties, jo tas ir muskuļu maiss!

Trešais vingrojums.


Ekrānšāviņš no Youtube.com

Lasi arī: Īstais brīdis saplūst ar dabu. Saruna ar spridzīgo aktrisi Zani Daudziņu

Ieņem pozu plankā – balstā uz rokām un kājām, seja uz leju, augums izstiepts taisni. Pleci virs plaukstām. Desmit reizes ieelpo un izelpo, nemainot pozu. Pēc desmit ieelpām un izelpām, paceļ iegurni augšā (izveido it kā apgrieztu V burtu), pastiepj plecus, galva starp rokām, taisna mugura, it kā taisna līnija no iegurņa līdz pēdām un no iegurņa līdz plaukstām.


Ekrānšāviņš no Youtube.com

Vēders ievilkts un šo pozu notur vienu divas minūtes. Vingrinājums palīdz uzlabot diafragmas tonusu un visus sīkos muskulīšus.

Lasi arī: Saeima veic grozījumus Seksuālās un reproduktīvās Vese***as likumā

Ceturtais vingrojums.

Ekrānšāviņš no Youtube.com

Ieņem pozu kā pirmajā vingrojumā – guļus, ar saliektiem ceļiem. Rokas aiz galvas un paceļ tikai muguras augšdaļu (plecus), it kā tiecoties uz priekšu. Noturas šajā pozā, skaitot līdz 4 vai 8. Atkārto desmit reizes.

Lasi arī: Lietas, kas jāizdara līdz 30 gadiem, lai nebūtu nožēlas

Piektais vingrojums.


Ekrānšāviņš no Youtube.com

Atkal nostājas plankā. Ieelpā vienu kāju pievelk uz priekšu pie pretējā pleca un notur kāju šajā pozā, skaitot līdz desmit. Maina kāju. Katrai kājai šo vingrinājumu izpilda piecas reizes.

Divi iedarbīgi noslēpumi dzīvesveidam

Pirmais. 300 mililitru bļodiņa! Vienā reizē ēdiens nedrīkst pārsniegt tā daudzumu. Jūlija stāsta, ka sākumā sanācis ēst “ar kaudzīti”, ātri vien pieradusi, jau pēc pāris dienām šāds ēdiena daudzums devis sāta sajūtu.

Lasi arī: 5 padomi, kā sākt dzīvot dabai draudzīgi

Otrais. Jūlija izvelk smilšu pulksteni, kurš rāda 20 minūšu intervālu – tieši tik ilgi jānorit vienai maltītei. Trenere skaidro – izstaipīta kuņģa gadījumā rodas bada sajūta pat tad, ja kuņģī ir ēdiens. Tādēļ nesteidzamies ēst, bet nogaidām 20 minūtes. Lēnām sakožot ēdienu un apstājoties pie 300 mililitru porcijas apjoma, arī šāds ēdiena daudzums būs pilnībā pietiekams.

Jūlijas rezultāti

Viņa šo divu nedēļu laikā, ievērojot ieteikumus un pildot vingrojumu kompleksu, notievēja par trim kilogramiem.

Ultrasonogrāfijas rezultāti liecina, ka kuņģa apjoms ir 40 mililitri. Laukums – 29 kubikcentimetri. Kuņģa apmēri divu nedēļu laikā samazinājušies pusotru reizi!

Avots:

Leave a Comment