Bērnu audzināšana: Ekspertu ieteikumi, lai bērni izaugtu labi audzināti un laimīgi

Bērnu audzināšana

Bērnu audzināšana – Mēs visi audzinām bērnus katrs pa savam: liekam tos vai nu tupēt uz griķiem, vai stūrī, izsitam muļķības ar dūrēm, vai arī cenšamies savas prasības izteikt ar vārdiem, pierunājam, kliedzam vai vienkārši ignorējam viņu bezjēdzīgo uzvedību, raksta Curios Mind Magazine. Varbūt tomēr ir vērts ieklausīties ekspertu viedoklī?

Hārvarda Universitātes speciālisti psiholoģijas jautājumos centīgi pēta jautājumus, kas saistīti ar harmonisku bērna attīstību.

Lasi arī: Aktīvā atpūta kopā ar ģimeni

Viņiem ir izdevies izcelt 5 vienkāršus noteikumus, kas palīdzēs jums izaudzināt visādos veidos “labus” bērnus. Lūk, kur tie ir:

 

Bērnu audzināšana: Pavadiet kopā ar bērnu vairāk laika

Laikam, kas pavadīts ar bērnu, ir jābūt veltītam tikai viņam. Nevis sociālajiem tīkliem, nevis televizora skatīšanai, ne sarunām pa telefonu, kamēr bērns spēlējas smilškastē. Protams, vienkāršāk ir iedot bērnam kādu rotaļllietu vai ierīci, lai pārslēgtu viņa uzmanību.

Pavadīt brīvo laiku kopā ar bērnu nozīmē uz laiku nolikt malā visus savus darbus. Palasiet kopā ar viņu savu mīļāko grāmatu, uzspēlējiet futbolu, kādu galda spēli, noorganizējiet pārgājienu kalnos vai arī izbraucienu dabā.
Tādas lietas bērni atcerēsies uz visiem laikiem. Viņi var aizmirst to, ko jūs viņiem nopirkāt. Bērnam galvenais ir pavadīt laiku kopā ar viņam tuvu cilvēku.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu!

Leave a Comment