Fakti, kas tev obligāti jāzina par mandarīnu mizu!

Daudziem no mums, mandarīnu smarža ir cieši saistīta ar Jaungada brīnuma gaidīšanu. Kā izrādījās, fitoncīdi un ēteriskās eļļas, kas ir apelsīnu augļu mizā, ne tikai rada lielisku garastāvokli, bet arī palīdz cīnīties pret daudzām slimībām.

Nākamajā reizē, kad pērkat mandarīnus, neizmetiet to mizu. Mēs pastāstīsim par septiņām izplatītām Vese***as problēmām, ar kurām šīs smaržīgās miziņas var tikt galā daudz labāk par dažām zālēm.

Mandarīna miza

Tikai 6 grami žāvētas mandarīnu mizas 14% apmērā atbilst ikdienas cilvēka vajadzībai pēc C vitamīna. Tā kā beta-karotīna saturs ir svarīgs, mandarīna miza ir noderīga sirds un As**svadu slimību profilaksei. Flavonoidhesperidīns, kas tajā ir, pasargā organismu no vīrusiem, iekaisuma, tam piemīt pretalerģiskas īpašības.

LASI ARĪ: Mīlestības horoskops 2019. gadam – var rasties sarežģījumi

Ēteriskās eļļas aromāts, kas iegūts no nogatavojušos augļu mizas, atvieglo pārslodzi, mazina uzbudināmību, stimulē nervu sistēmu, nomierina, samazina baiļu sajūtu.

Mandarīna ēteriskā eļļa uzlabo ādas krāsu, tonizē, atsvaidzina, izlīdzina grumbas, ir piemērota taukainai un kombinētai ādai, palīdz pret izsitumiem. Un arī novērš striju un celulīta parādīšanos, it īpaši kombinācijā ar neroli eļļu un lavandu.

Ieteikums

Pirms sagatavot mizu vai ēst mandarīnu, labi nomazgājiet citrusaugļus, noberziet to ar trauku sūkli. Tikai labi attīrīti, un pēc tam savārīta citrusaugļu miza, sniegs labumu.

MANDARĪNU MIZAS PRET 7 SLIMĪBĀM

Bronhīts.

Ja tevi nomocījis bronhīts, ņemiet trīs ēdamkarotes mandarīna miziņu, aplejiet ar divām glāzēm ļoti karsta ūdens, ļaujiet tam nostāvēties pāris stundas un pēc tam nokāsiet. Pievienojiet kādu medus karoti un dzeriet šo infūziju visu dienu. 

LASI ARĪ: Kādas briesmas sagaida Zodiaka zīmes 2019.gadā

Sausais klepus

Mandarīnu mizas tinktūra ir lielisks līdzeklis sašķidrināšanai un krēpu izvadīšanas sausā klepus laikā. Aplej viena mandarīna mizu ar glāzi degvīna un atstāj tumšā vietā uz nedēļu. Lietojiet 20 pilienus 3 reizes dienā pirms ēdienreizes.

Iesnas

Mandarīna miza palīdzēs jums tikt ar aizliktu degunu. Ievietojiet 2-3 mandarīnu mizas bļodā ar verdošu ūdeni. Ļaujiet nostāvēties uz pāris minūtēm, un pēc tam elpojiet tvaiku, kas paceļas virs katla 10 minūtes, pārmaiņus aizspiežot vienu nāsi, tad otru.

LASI ARĪ: Kurām austrumu horoskopa zīmēm 2019. gadā veiksies

Diabēts

Mandarīna mizas novārījums samazina cukura līmeni asinīs. Lai sagatavotu līdzekli, jums ir nepieciešams noņemt mizu no trim vidēja lieluma augļiem un vārīt tās 10 minūtes 1 litrā ūdens. Filtrēt buljonu nav nepieciešams. Ielieciet to ledusskapī un dzeriet to katru dienu no rīta un vakarā pēc ēšanas.

Vēža profilaktika

Citrusa miza satur ievērojami vairāk antioksidantu nekā spiesta sula. Tas ļauj novērst šūnu mutāciju procesus, aizsargājot ķermeni no audzējiem.

Eksperimentāli ir pierādīts, ka cilvēki, kuri lieto melnās tējas ar sausu mandarīnu un apelsīnu mizu, samazina ādas vēža risku par 50-70%. Tas viss ir pateicoties salvestrolam – citrusaugļu ražotajām vielām, kas ir aizsardzības atbildes reakcija uz sēnītēm, vīrusiem, baktērijām un negatīvi ietekmē vēža šūnas.

LASI ARĪ: Monogāmie vīrieši saskaņā ar Zodiaka zīmi: visuzticamāko reitings

Gremošanas uzlabošana

Mandarīna miza uzlabo imunitāti, uzlabo ēstgribu un gremošanu. Samaliet sausās mizas pulverī un pievienojiet salātiem, graudaugiem, biezpienam un citiem produktiem. Tas palīdzēs atbrīvoties no vēdera pietūkuma un sāpēm vēderā.

Atbrīvojoties no sēnītes

Vienkārši, divas reizes dienā noberziet nagus un pirkstus ar svaigu mandarīnu mizu. Sēne ātri izzudīs!

Tagad jūs zināt, kas ir noderīgs mandarīnu mizā. Tomēr citrusaugļi un mandarīni cita starpā var būt spēcīgi alergēni, un to ļaunprātīga izmantošana var negatīvi ietekmēt gremošanas sistēmas Sli**bas. Tāpēc tiem, kas cieš no gastrīta, čūlas vai holecistīta, labāk nelietot ļaunprātīgi mandarīnus.

avots: takprosto

Leave a Comment