Greipfrūts Vese***ai un tievēšanai – vērtīgākās īpašības un padomi

Greipfrūts

Greipfrūts un tā vērtīgās īpašības, kas patiesībā ir zināmas ļoti daudziem no mums, ir dabiskas apelsīnu un pomelo hibridizācijas rezultāts. Par to gan reti kurš zina!

Greipfrūtu ir lieliski piemēroti tiem, kuri ievēro diētas. Eksistē vairāk nekā 20 šķirņu greipfrūti. Pamata sadalījums šīm šķirnēm ir pēc garšas un krāsas. Vispieejamākie mūsu lielveikalos ir rozā greipfrūti, taču ir arī sarkanie un baltie.

Lasi vēl: 10 vērtīgākās kivi īpašības; normalizē As**sspiedienu un palīdz zaudēt lieko svaru!

Skābais greipfrūts lieliski iet kopā ar jūras produktiem, it īpaši ar vēžveidīgajiem un zivīm, taču greipfrūti ir patiešām vērtīgi. Lai gan ne visiem tie iet pie sirds, tos pilnīgi noteikti vajadzētu iekļaut savā ēdienkartē daudz biežāk.

 

Grapefruits and Oranges, Istanbul, Turkey.

Greipfrūts – īpašības

Greipfrūts, kas satur tikai 29 kkal uz 100 gramiem, ir ļoti iemīļots to skaistuļu auglis, kuras rūpīgi seko līdzi savai figūrai. Neskatoties uz to, ka tas satur tik maz kaloriju, tas arī palīdz “sadedzināt” liekos taukus mūsu organismā.

Greipfrūti ir īpaši vērtīgi to satura dēļ. Šo augļu sastāvs ietver sevī A, C, B grupas, D un P vitamīnus. Bez vitamīniem tas satur arī līdz 7 % cukuru ( fruktozi, glikozi un saharozi), ļoti daudz minerālvielu, organisko skābju un pektīnvielas. To visu papildina arī cilvēka organisma tik svarīgie fitoncīdi, kā arī ēteriskās eļļas un naringīns, kas tad arī atbild par greipfrūtu rūgto garšu.

Greipfrūts

Naringīns ir unikāla viela. Tas veicina normālu tauku uzsūkšanos organismā, uzlabo un paātrina kuņģa – zarnu traktas darbību, kā arī palielina vielmaiņas ātrumu.  Tas viss kopā palīdz atbrīvoties no liekā svara un ļauj notievēt.

 

Lasi vēl: 15 iemesli, kādēļ Tev pēc iespējas biežāk savā uzturā vajadzētu iekļaut pomelo

 

Sarkanie greipfrūti satur likopēnu, kas ir tik ļoti svarīga tiem, kuri sirgst ar sirds slimībām. Bez tam likopēns pazemina arī holesterīna līmeni asinīs.

Arī diabētiķiem savā uzturā daudz biežāk vajadzētu iekļaut greipfrūtus, jo tie ir spējīgi samazināt vajadzību pēc insulīna.

Greipfrūts

Lietot uzturā šo augli var tāpat kā apelsīnu, taču ir kāds labāks veids – sagrieziet greipfrūtu divās daļās un ēdiet tā saturu ar karotīti. Lai gūtu maksimālu labumu no šī vērtīgā augļa, tas ir jāēd tāds, kāds tas ir – ar visiem kauliņiem!

 

Šķir nākamo lapu, lai uzzinātu noderīgu recepti ar greipfrūtu

Leave a Comment