Stafilokoks: kā to atpazīt un izārstēt – mājās pagatavojami līdzekļi

Stafilokoks

Stafilokoks: uzzini kā izārstēt zeltaino stafilokoku, jeb Staphylococcus aureus (MRSA) – pret antibiotikām rezistentais patogēns, kas spēj pretoties meticilīnam, oksacilīnam, penicilīnam, amoksicilīnam.

Parasti šī baktērija dzīvo uz cilvēka ādas, neradot nekādas problēmas, taču tā nonākšana caur ādu organismā (piemēram, kādas sezonas laikā, kad imunitāte ir novājināta) var izraisīt nopietnas infekcijas organismā.

Ja infekcija ir uz ādas, tā izpaužas kā furunkuļi, abscesi vai karbunkuls, kas veicina sepses attīstību (vispārēju smagu saindēšanos, kas rodas no strutās esošiem mikroorganismiem un to toksīniem nokļūstot organismā).

Lasi arī: Vēršas plašumā infekcijas, pret kurām nav zāļu

Daudzi cilvēki zeltaino stafilokoku pastāvīgi nēsā bez jebkādiem simptomiem degunā, zarnu traktā, elpceļos. Ja paņem uztriepi un to atrod, pacientam rodas jautājums – ko darīt? Neko nevajag darīt! Ja cilvēks ir vesels, viņu nav nepieciešams ārstēt, dodot zāles vai smērējot smēres.

Piemēram, zīdaiņiem fēču analīzēs atrod bagātīgi augam stafilokoku. Arī tas ir normāli, šajā gadījumā nevajag dot antibiotikas. Lietojot tās bez vajadzības, tikai vairosim antibakteriālo rezistenci. Tas nozīmē, ka nevarēsim to ārstēt, kad patiešām būs infekcija.

Stafilokoks – kā to izārstēt ja ir infekcija

Tā bieži rodas pēc operācijām esošajās šuvēs, vaļējās brūcēs, apdegumos… Nokļūstot organismā var izraisīt pneimoniju, meningītu, osteomielītu, gastroenterītu. Kopumā tas var ietekmēt jebkuru cilvēka orgānu, tāpēc ir ļoti svarīgi zināt, kā šo slimību ārstēt!

Šķir nākamo lapu, lai uzzinātu, kā ārstēt stafilokokus

COMMENTS

  • <cite class="fn">lopkopis</cite>

    Un ka ar so mikrobu cinities dzivnieku organisma ? Piemeram, tesmena saslimsana govim , ko izraisijis zeltainais stafilokoks ? Teoretiki parasti iesaka nodot analizes pienam ,lai noteiktu pret kuram antibiotikam konkretais ierosinatajs ir rezistents un pret kuram ne. Tacu realaja dzive sis process aiznem diezgan ilgu laiku, slima dzivnieka pienu nedrikst lietot uztura un nodot parstradei. Tas nozime zaudejumus naudas izteiksme un pie tam vel nav garantijas ,ka atveselosanas process bus sekmigs. Parasti inficetais tesmena ceturksnis nerazo pienu jau tiklidz esam to pamanijusi, un , dzivnieks principa ir izbrakejams. Tacu, ja runa iet par augstrazigu govi pirmajas laktacijas, nebutu velami dzivnieku braket. Vai kads lopkopibas specialists (nevis teoretikis, kurs izpilda briseles paveles) var pateikt ,kapec tad cina pret zeltaino stafilokoku tiek vienmer zaudeta ?

  • <cite class="fn">lopkopis</cite>

    Vai ir kadas daudzmaz efektivas universalas antibiotikas-injektori govim pret zeltaino stafilokoku ?

Leave a Comment