Kāda ir atšķirība starp viltus empātu un īstu empātu

Visticamāk, jums nācās dzirdēt, kā kāds, ko jūs zinājāt, sevi sauca par empātu un sāka teikt, ka viņam ir paaugstināta jutība. Varbūt viņš tiešām ir šāda persona. Bet lielākā daļa cilvēku, kas lieto šo terminu, izmanto to tikai pārsegam.

Lieta ir tāda, ka kādā brīdī viņu dzīvē viņiem sāpēja (tāpat kā daudziem no mums), un tagad viņi cenšas atrast attaisnojumu par savu vājumu, slēpjoties aiz termina „empātija”, it kā aiz vairoga.

Viņi neapšauba, patiesi identificējot sevi ar empātiem – ar paaugstināta jutīguma personībām, kuras ir aicinātas glābt šo pasauli, ko praktiski izpostījuši citi cilvēki. Vismaz viņi tā domā.

LASI ARĪ: 4 Zodiaka zīmes, kuras ir visgrūtāk aizmirst!

Es nevēlos, lai jūs mani pārprastu, bet jums ir jānošķir viltus empāti no īstajiem: tiem, kuri ir pakļauti psiholoģiskai nelīdzsvarotībai un kuri patiesi izceļas ar paaugstinātu jutību pret ārpasauli.

Tā kā emocijas veido empātijas dzīves pamatu, tām ir augstāks emocionālais intelekts nekā citiem cilvēkiem. Un, protams, viņi nekad neuztver šo kvalitāti kā ordeni, ko valkāt uz krūtīm un parādīt visiem, ar kuriem viņi satiekas.

Nav svarīgi, vai esat paaugstinātas jutības, vegāns vai meditācijas mīļotājs.

Vissvarīgākais ir tas, ka jūs esat labs cilvēks, lai jūs nebaidītos satikties aci pret aci ar saviem iekšējiem dēmoniem, nevis slēpties no viņiem, ne projicējot tos uz ārpasaules.

Bet daudzi cilvēki dod priekšroku, lai slēptu savas vājās puses pat no sevis, vainojot slikto pasauli par visām viņu problēmām.

Tādā veidā viltus empāti redz pasauli.

Empāts: šī ir ļoti jutīga persona, kas rūpējas par citu cilvēku jūtām, ka tā kļūst par problēmu pašiem. Viņi skumst par pamestiem dzīvniekiem vai badainiem bērniem. Tas ir tāpēc, ka viņam ir unikāla un neticama super jauda.

Sociopāts: ikviens, kas aizskar empātijas sajūtas, īpaši mīlestības attiecībās. Piemēram, viņi var būt personas, kas ir aizmirsušas par iepazīšanās gadadienu, atstājušas tualetes sēdekli nepareizā stāvoklī, aizmirsa nopirkt kaut ko veikalā.

LASI ARĪ: 5 Zodiaka zīmes, kuras 2019. gada aprīlī būs vislaimīgākās!

Psihopāts: Ikviens, kurš ievaino empāta jūtas, tik ļoti, ka tas noved pie attiecību šķiršanās. Piemēram, tā iemesls var būt tas, ka viņam ir pilnīgi atšķirīgas gaume filmās, mūzikā vai aizmirst iegādāties kādu preci vai produktu veikalā divreiz pēc kārtas.

Narciss: persona, attiecībā uz kuru viņi izrāda rūpes un kuri nevar dot viņiem savstarpēju uzmanību, jo tā ir vairāk vērsta uz sevi. Pat parastā mijiedarbība ar šādu personu emocionāli var nomākt empātiju, jo viņam tiek dotas visas attiecības, un to dara narciss, kurš nevar justies tāds pats.

Rūpes un uztraukums: tas ir tas, ko piedzīvo empāts, kad tas izsaka negatīvas jūtas.

Dusmas: Tas ir tas, ko sociopāts, narciss vai psihopāts piedzīvo, kad viņi izsaka savas negatīvās jūtas.

Indigo bērns: empātijas bērs. Tā ir attīstīta dvēsele, brīva, izpaužot savas jūtas un nemīl disciplīnu.

Dēmona bērns: sociopāta, narcisa vai psihopāta bērs. Dažreiz tam netraucē ievērot disciplīnu. Jebkurā ziņā viņš ir zem indigo bērna.

radniecīga dvēsele: šī ir persona, ar kuru jums jau ir trīs randiņi.

Dvīņu liesma: tā pati persona, bet ar kuru jūs jau trīs mēnešus esat bijis veiksmīgās romantiskās attiecībās.

Sātana iemiesojums: tā pati persona, ar kuru jūs kopā dzīvojāt sešus mēnešus.

Tādā veidā īstie empāti redz pasauli.

Es esmu tāda pati persona kā ikviens. Man vienalga, kas jūs esat, bet, ja jūs esat labs cilvēks, es noteikti gribēšu draudzēties ar jums, un, ja nē, tad nē. Bet ikviena dzīvā būtne ir pelnījusi cieņu, pat tā, ko mēs visvairāk ienīstam.

LASI ARĪ: Ticējumi par atrasto naudu: vai to drīkst pacelt

Jums ir visas tiesības nemīlēt mani, tāpat kā man ir visas tiesības nemīlēt tevi. Es nevēlos jūs nosodīt, bet dažreiz es to darīšu, un šī ir mana problēma.

Es zinu, ka dziļi sevī jūs esat cilvēks, kurš tikai cenšas savākt savu drosmi un saskarties ar saviem dēmoniem aci pret aci. Mēs dažreiz to darām. Mums visiem ir trūkumi. Un reizēm mēs ciešam kopā, un tie ir labi laiki. Dziļi iekšā sevī, aiz visas šīs saplūšanas un visas šīs konvencijas, mēs visi mīlam viens otru. Tāpēc mēs rūpējamies un mums nav vienalga.

Pasaule nav jāglābj. Mums vienkārši jāiemācās dzīvot kopā vienam ar otru pasaulē. Mēs visi uzskatām, ka šī pasaule ir labvēlīga visām dzīvajām būtnēm, izņemot mūs. Tātad, varbūt kaut kas nav kārtībā ar to, kā mēs redzam pasauli? Iespējams, ka mūsu pašu dēmoni mūs māna.

Un jā … es esmu ļoti jutīgs, un es uztveru šo pasauli vairāk sirdī nekā manā prātā. Un tas ir mans “zirgs”, ar kuru es iemācīšos braukt. ”

avots: esotericblog

Leave a Comment