Kāpēc piektdiena 13., tiek uzskatīta par nelaimīgu un bīstamu dienu: 10 iemesli

Gadu gaitā cilvēki cenšas noskaidrot, vai piektdiena patiešām ir bīstama diena, vai arī tā ir tikai māņticība. Lai izvairītos no briesmām un nepatīkamām sekām, ir nepieciešams noskaidrot, kāpēc cilvēki šai šķietami parastai dienai piešķir šādu mistisku nozīmi.

Lasi arī: 7 pazīmes, ka jūs esat spēcīga un izsmalcināta personība

Lai gan pagānu laiki jau ir pagājuši, cilvēki joprojām pievērš uzmanību noteiktiem pazīmēm un māņticībai. Tāpēc jautājumam par to, vai baidīties no piektdienas 13. , joprojām nav atbildes. Šī mistiskā diena tuvojas mums, padomā par to, no kā šajā dienā ir nepieciešams piesargāties. Tomēr daudzi cilvēki pat nejauši domā, ka pat mūsdienu pasaulē cilvēks turpina pievērst īpašu uzmanību piektdienai.

Kāpēc piektdiena tiek uzskatīta par nelaimīgu dienu

Runājot par piektdienas 13. mistisko nozīmi, vajadzētu paļauties ne tikai uz zīmēm un māņticību, bet arī uz vēsturiskiem faktiem. Kā izrādījās, ir vairāki iemesli, lai apstiprinātu, ka piektdiena ir patiešām nelabvēlīga diena.

1. Reliģiskajā kultūrā skaitlis 13 ir neveiksmīgs. Saskaņā ar Rakstiem, slepenajās vakariņās Jūda, kurš Kristu pārdevis par 30 sudraba gabaliem, bija trīspadsmitais cilvēks pie galda. Turklāt Jānis savā Evaņģēlijā stāsta par nodevēju darbību 13. nodaļā. Varbūt tas ir tikai sakritība, bet kristiešu pasaulē šis skaitlis joprojām ir tikai negatīvas asociācijas.

2. Daudzi faktori ietekmēja negatīvo attieksmi pret šo dienu, ieskaitot leģendas. Saskaņā ar kādu no viņiem, kad raganas organizēja raganu koventu, sātans kļuva par tās galveno dalībnieku, kurš līdz šai dienai ir ļaunuma un Nā*es iemiesojums. Visbiežāk sanāksmē piedalījās 12 raganas, un pats sātans kļuva par 13.

Lasi arī: 10 veidi, kā patiesi satikties, nesalaužot sev sirdi

3. Kopš seniem laikiem 13 tika uzskatīts par Velna skaitli. Lai izvairītos no briesmām, šajā dienā cilvēki centās neiesaistīties svarīgos darījumos un nepavadīt daudz laika uz ielas, un daudzi vēlējās palikt mājās. Ar vienu no apzīmējumiem, ja personai ir 13 burti viņa vārdā un uzvārdā, tad viņš ir pakļauts ļaunuma aizsardzībai.

4. Pat numerologi neņēma vērā skaitli 13. Saskaņā ar numeroloģiju skaitlis 12 ir pilnības simbols. Tiek uzskatīts, ka, pievienojot tam vienu skaitli, var rasties neveiksme.

5. Pētījumi ir parādījuši, ka daudzi lieli negadījumi notika piektdien 13. Tie ietver “Costa Concordia” lainera avāriju, kā rezultātā gāja bojā 32 cilvēki, kā arī katastrofu ar pasažieru lidmašīnu Il-62, kas avarēja netālu no Maskavas, kuras rezultātā 174 cilvēki nomira. Šī nav vienīgā nelaimīgā situācija, kas notika piektdien, 13. datumā, tāpēc daudzas aviokompānijas samazina biļešu cenas šai dienā uz jebkuru pasaules galu.

6. Nav pārsteidzoši, ka pat mūsdienu pasaulē cilvēki turpina pievērst īpašu uzmanību piektdienai, 13., pat tad, ja psihologi apgalvo, ka šī diena patiešām ir nelaimīga. Tiek uzskatīts, ka šajā brīdī cilvēki daudz vairāk izjūt traucējumus garīgajā stāvoklī. Galvenie simptomi ir panikas lēkmes, depresija un pat pašnāvības tendences. Pastāv uzskats, ka šādas parādības rodas tikai tāpēc, ka baidās būt bīstamā situācijā, jo daudzus gadus mācekļi ir norādījuši, ka šajā dienā cilvēks var saskarties ar nepatikšanām.

7. Neraugoties uz to, ka zinātne noliedz mieru, zinātnieki atkārtoti mēģināja noskaidrot, kāpēc šis skaitlis tiek uzskatīts par neveiksmīgu. Pētījumi liecina, ka šajā dienā nelaimes gadījumu skaits palielinās, un cilvēki ir nelaimīgi daudz biežāk. Tomēr, lai pierādītu, ka tas noticis, nebija iespējams.

8. Piektdiena 13., māņticīgi cilvēki mēģina atlikt ceļojumu un darījumu braucienus, daudzi atdod biļetes un pārceļ ceļojumu uz nākamo dienu. Šajā laikā Apvienotajā Karalistē ceļu satiksmes negadījumu skaits pieaug. Šajā sakarā iedzīvotāji cenšas pārvietoties tikai ar kājām, neņemot vērā sabiedrisko transportu.

Lasi arī: Mēs dzimstam 7 reizes dzīvē. Uzzini, kurā dzimšanas stadijā tu esi

9. 1989. gadā 13 dienu vīruss, kas skāra daudzus datorus, pievērsa lielu uzmanību šai dienai. Šī lieta notika Anglijā 13. janvārī. Tajā laikā bija maz zināms par datorvīrusu esamību, tāpēc lielais pārklājums izraisīja reālu paniku lietotāju vidū. Kopš tā laika antivīrusu nozare ir attīstījusies daudz aktīvāk, un pētījumi līdz šai dienai pierāda, ka šajā dienā vīrusu uzbrukums vairākkārt palielinās.

10. Priekšvēlēšanu pieredze rāda, ka piektdien, 13., cilvēki riskē būt situācijā, kas var izraisīt negatīvas un pat sērošanas sekas. Piemēram, stāvot zem kāpnēm piektdien 13. – nabadzība. Ja tajā dienā tu piedzīvo bēres, sagaidi vēl vienu nāvi.

Kā izvairīties no nepatikšanām

Ņemot vērā to, ka šajā dienā ar personu, var rasties kādas problēmas, jums vajadzētu uzzināt, kā pasargāt sevi un izvairīties no briesmām.

Vispirms ir ieteicams pamest svarīgus gadījumus. Ja jums ir atbildīgs notikums šai dienai, ieteicams to nodot vēl izdevīgākam laikam.

Arī piektdienā 13., nedrīkst veikt finanšu darījumus, veikt lielus pirkumus, veikt un aizdot naudu. Tas var apdraudēt jūs ar lieliem naudas zaudējumiem.

Lasi arī: Ja jūs ievērojat šos 6 uzskatus, tad jūs, iespējams, esat “indigo cilvēks”

Pat ja jums bija konflikti, mēģiniet cik drīz vien iespējams labot situāciju. Šajā laikā ” enerģijas vampīri ” ir īpaši aktīvs, un pēc sarunas ar viņiem jūs jutīsieties ne tikai nomākts, bet arī pasliktināsies garastāvoklis.

Pieredze rāda, ka šajā dienā tiek nosūtīts liels skaits datorvīrusu. Tādēļ jums vajadzētu būt uzmanīgiem, lai netiktu atvērtas aizdomīgas vietnes un saites, bet labāk ir pilnībā pārtraukt lietot datoru.

Kāzas piektdienā 13. – ne tikai slikts piemērs, bet arī milzīgs risks. Tiek uzskatīts, ka šajā dienā noslēgtās laulības nebūs laimīgas un beigsies ļoti ātri, un pasākums pats var tikt pārtraukts jebkurā brīdī.

Ir pierādīts, ka šajā dienā automašīnu avāriju skaits palielinās. Šajā sakarā autovadītājiem ieteicams braukt piesardzīgi un izvēlēties tikai pārbaudītus ceļošanas veidus. Gājējiem arī jābūt uzmanīgākiem, lai tie netiktu notriekti.

Piektdien, 13., ir vēlams atteikties no jebkurām medicīniskām procedūrām, ārstu vizītes. Sekas var ne tikai pievilt, bet arī būt bīstamas jums.

Ja iespējams, vislabāk ir palikt mājās šajā dienā. Ja esat spiests atstāt dzīvokli, pamēģiniet būt uzmanīgāki un pievērsiet uzmanību visām aizdomīgām lietām un izmaiņām. Šajā dienā nelaimes gadījumi var nebūt nejauši.

Avots

Leave a Comment