Sapņu ķērājs – kas tas ir, kā tas palīdz un kur uzstādīt

Sapņu ķērājs

Sapņu ķērājs ir slavens amulets, ko var iegādāties kā suvenīru gandrīz katrā suvenīru veikalā vai no amatniekiem. Bet šim amuletam ir senā vēsture, kas nosaka tā rituālās un aizsardzības īpašības.

Sapņu ķērēja forma ir apļveida pamatne, kurā tiek austi pavedienu un rotājumu modelis. Tiek uzskatīts, ka sapņu ķērējs aiztur sliktos sapņus savā tīmeklī, un tie nepiepildās, un arī noved negatīvu no miega. Turklāt sapņu ķērējs, saskaņā ar dažiem uzskatiem, ir ar citām noslēpumainām īpašībām.

Eksperti ir savākuši leģendas par šo amuletu. Ja jums ir sapņu ķērējs jūsu mājās, vai arī izvēlaties to kā neparastu klātbūtni, noskaidrojiet, ko tas dara.

 

Indiešu sapņu ķērājs

Tas ir mums visiem pazīstamais ķērējs – ar iekšpuses zirnekļveidīgo rakstu un spalvu apdari vai kādu citu dekoratīvu elementu centrā. Meistari uzskata, ka, ja ķērējs nav vajadzīgs kā vienkāršs dekors, bet kā aizsardzības simbols, tas būtu jāizgatavo tikai no dabīgiem materiāliem: rāmis – no koka stīpas, zariem, dekoratīvie elementi – no spalvām, akmeņiem un minerālvielām, jūras dzīvnieku čaulām. Diegam arī nevajadzētu būt sintētiskām, bet dabīgām.

Mūsdienu meistari var dot ķērājiem atšķirīgu formu un salikt sarežģītus modeļus, bet tiem visiem vajadzētu būt līdzīgiem tīmeklim. No Ojibves (Kanādas tauta indiešu valodā) sapņu ķērējs – asabikešin – tiek tulkots kā “zirneklis”. Leģendas par sapņu ķērājiem ir saistītas ar zirnekļiem. Nesteidzieties atbrīvotos no ķērēja, ja jūs ciešat no araknofobijas: starp indiešiem zirnekļa tēls nav apveltīts ar negatīvu vērtību.

LASI ARĪ: Kādas lietas ir jāizmet pirms Jaunā gada: mēs atjaunojam kārtību un piesaistām labklājību

Viena leģenda stāsta par indiāņu cilts vecāko, kam gudrais parādījās kā zirneklis. Aužot sapņu ķērēju, viņš viņam teica, ka stīpas ir cilvēka dzīves ceļš, un zirnekļa tīkls padara to pieejamu personai. Ja viņš ir apsēsts ar smagām kaislībām, viņi sūtīs viņu pa nepareizu ceļu. Tīmeklis nogalina sliktas domas, izlaižot tikai labus nodomus.

Vēl viena leģenda ir par zirnekli, visu cilvēku māti. Kad viņas pēcnācēji izplatījās visā kontinentā, viņai bija grūti tos izsekot, un viņa mācīja mātēm taisīt saviem bērniem amuletus zirnekļu tīklu izskatā, lai ļautu tikai labiem sapņiem pāriet uz šūpuli un glābtu bērnus no murgiem.

Tāpēc sapņu ķērēja centrā, kas izgatavots saskaņā ar noteikumiem, paliek tukša telpa, kas ļaus labiem sapņiem nokļūt pie gulētāja. Tur arī tiek izvietota spalva – gaisa un elpas simbols.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Leave a Comment