Personai par Iz**rošanu, laupīšanu un Slep**vību pastiprinošos apstākļos piespriež mūža ieslodzījumu

2019.gada 17.aprīlī slēgtā tiesas sēdē tika izskatīta krimināllieta, kurā persona apsūdzēta par Iz**rošanu un cita rakstura seksuālas darbības veikšanu, laupīšanu, kā arī par Slep**vību pastiprinošos apstākļos.

2017.gada vasarā vīrietis, iekļuva viņam zināmās cietušās sievietes dzīvoklī pa logu, izmantojot sievietes bezpalīdzības stāvokli, Iz**roja sievieti. Pēc dzimumtieksmes apmierināšanas, turpinot savas noziedzīgās darbības, mantkārīgu motīvu vadīts apsūdzētais vīrietis pieprasīja cietušajai naudu.

Lai realizētu laupīšanas nodomu, kā arī slēptu Iz**rošanas un citu seksuālo darbību faktu, apsūdzētais uzlika cietušajai uz galvas spilvenu un vairākas reizes iesita ar dūrēm pa galvu, turot spilvenu pie cietušās sejas un žņaudzot, noSlep**voja sievieti.

Pēc tam vīrietis pārmeklēja dzīvokli un nolaupīja mantu un naudu par kopējo summu ne mazāk kā 2330 EUR un no nozieguma vietas aizgāja.

Ar šādām darbībām apsūdzētais vīrietis izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 159.panta pirmajā daļā, 160.panta otrajā daļā un 117.panta 2.,6. un 8.punktā.

Par izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem vainīgajam piespriestais galīgais sods ir mūža ieslodzījums ar mantas konfiskāciju.

Leave a Comment