Rozes: Skaistākās un krāsņākās rožu šķirnes pasaulē (+bildes)

Rozes ir brīnumskaisti ziedi, kurus iemīlējuši daudzi. Pasaules selekcionāri un audzētāji ir izveidojuši patiešām izcilu šķirņu rozes.

Tās ir gan bagātīgi ziedošas, gan izturīgas pret slimībām (sevišķi tumšplankumainību un miltrasu), tāpēc nav jāmiglo ar augu aizsardzības līdzekļiem. Jaunās rozes daudz nebēdā par krasām diennakts temperatūras svārstībām. Savam kopējam raizes šīs dārza karalienes nesagādās, tāpēc stādus droši var iegādāties arī dārznieks iesācējs.

Lasi arī: 10 skaistākās tulpju šķirnes pasaulē

‘Mystery Girl’ – ļoti skaista tējhibrīdroze, kas jau guvusi plašu atzinību rožu festivālos.

Rozes

Zied ilgstoši, bez pārtraukuma un bagātīgi. Ļoti lieli (15–20 cm diametrā), blīvi pildīti, skaisti veidoti ziedi, kas izvietoti pa vienam vai 1–6 ziediem nelielās ziedkopās, ar patīkamu, spēcīgu aromātu un maigu krāsojumu (citrona un persika sajaukums), izturīgi pret lietu. Kupls, kompakts, 90 cm augsts krūms ar tumši zaļu, glancētu lapotni. Šķirnei piešķirts kvalitātes sertifikāts Parīzē, zelta medaļas Barselonā, Dublinā, Bādenbādenē.

 

‘Happy Ruby Wedding’ – eleganti, lieli (8–9 cm diametrā), pildīti, spilgti rubīnsarkani ziedi, kam piemīt maigs aromāts.

Rozes

Spēcīgi augošs, kompakts, 75–90 cm augsts krūms ar gariem ziednešiem un tumši zaļām, spīdīgām lapām. Zied atkārtoti, bagātīgi, gandrīz bez pārtraukuma. Piemērota šķirne ziedu griešanai.

 

Rozes: ‘Let’s Celebrate’ – floribundroze ar interesantu krāsu sajaukumu.

Rozes

Sudrabaini balti ziedi ar ceriņkrāsas laukumiem un iesvītrojumiem, vidēji lieli, smaržīgi, pildīti. Bagātīgi ziedošs, 90 cm augsts, ļoti veselīgs krūms ar skaistu, biezu lapotni.

 

Šķir otru lapu, lai apskatōtu vēl desmitiem citas skaistākās šķirnes

COMMENTS

Leave a Comment