Smūtiju receptes: Piecas idejas smūtijiem aktīvai un veselīgai dienai

Smūtiju receptes

Smūtiju receptes un idejas tiem ir noderīga lieta, ja vēlies uzturēt veselīgs dzīvesveidu ar sabalansētām maltītēm! 

Sportošana un smūtiji lielai daļai cilvēku ir kļuvusi par nepieciešamību un patīkamu atkarību.

Lai pietiktu spēka gan treniņiem, gan ikdienas darbiem un atpūtai, VingroSev.lv vadītāja un sertificēta fizioterapeite Ieva Zvīgule iesaka vairākus smūtijus, kas satur gana daudz vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu – to, kas aktīviem cilvēkiem ir vajadzīgākais.

Kokteiļiem jeb smūtijiem ir daudz priekšrocību tiem, kas sporto vai ikdienā ir skrējienā – aktīvi kustas, stāsta I. Zvīgule. Tie var būt viegla uzkoda pirms fiziskām slodzēm un veselīga maltīte, lai labāk atjaunotos un atgūtu spēkus pēc sportošanas.

Lasi arī: Gards un viegls smūtijs brokastu vietā

Kokteilī var sajaukt vairākas sastāvdaļas, kas sasmalcinātā veidā labāk uzsūcas organismā. Salīdzinot ar svaigi spiestām sulām, smūtiji ir bagātāki ar šķiedrvielām un darbojas kā “zarnu birste”. “Pievienojot pienu vai kefīru, kokteilis tiek papildināts ar kalciju, D vitamīnu un labajām baktērijām, kas tik ļoti nepieciešamas zarnu darbībai un labai pašsajūtai,” saka I. Zvīgule.

Fizioterapeite piedāvā vienkāršas receptes, kurām nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas, bet rezultātā taps superkokteiļi, kas bagāti ar ABCDE vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām.

 

Smūtiju receptes

Smūtiju receptes: Klasiskais ogu smūtijs

Tev vajadzēs glāzi piena un svaigas vai saldētas dārza vai meža ogas. Vēlams izvēlēties sezonālās ogas. Svarīgi kokteili sablendēt kārtīgi. Vari dzert svaigā veidā vai sasaldēt, tad tas būs veselīgs un dabīgs saldējums.

Ogas satur vērtīgo C vitamīnu, tonizē un sniedz enerģiju, lai ir spēks un prieks darboties. Savukārt pienā ir vērtīgais D vitamīns, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu pārējās receptes

Leave a Comment