TESTS. Par ko liecina tavi sapņi?

Daži cilvēki savus sapņus spēj kontrolēt

Sapņi nav kā filma, kuru skatīties – tu spēj kaut ko ietekmēt. Kā? Katru nakti pirms gulētiešanas koncentrējies uz to, par ko tu vēlies sapņot. Drīz tu varētu atklāt, ka spēj saviem sapņiem piešķirt sev vēlamo veidolu.

Daži cilvēki spēj kontrolēt savu rīcību un pašu sapni, tajā pašā brīdī, kad tas notiek. To sauc par “Apzināto sapņošanu” – viņi apzinās, ka sapņo un spēj mainīt stāstījumu līdz ar tā ritējumu.

Pareizā atbilde: jā

Visi cilvēki sapņo

Visi sapņo, taču ne visi to spēj atcerēties. Kāpēc? Iespējams, tu pienācīgi neizgulies. Daži zinātnieki uzskata, ka miegs palīdz tavam prātam apstrādāt dienā notikušo un pārvērst to atmiņās.

Tev naktī ir nepieciešamas vismaz 8,5 līdz 9,25 stundas miega. Atceries to nākamreiz, kad domā mācīties visu nakti kontroldarbam! Tavām smadzenēm ir nepieciešams miegs, lai spētu uzsūkt zināšanas.

Pareizā atbilde: jā

Ja tu nomirsti sapnī, nomirsi arī dzīvē

Varbūt tu esi dzirdējis šo urbāno leģendu, taču tā nav patiesa. Cilvēki sapņos mēdz “nomirt” un bez problēmām pamosties.

Visiem ir murgi. Taču, ja tev to ir daudz, padomā – kāpēc. To var izraisīt stress. Dažreiz savu uztraukumu un to iespējamo risinājumu aprakstīšana dienasgrāmatā var palīdzēt tev labāk justies un pienācīgi izgulēties.

Pareizā atbilde: nē

Ja piemiedz un pēkšņi attopies no “Apzinātā Sapņa”, tu naktī nepietiekami daudz guli! 

Sapņiem nebūtu jāsākas, kamēr tu neesi aizmidzis jau vairāk nekā stundu. Kad tu esi neizgulējies, tavs ķermenis var pārlēkt taisni pie miega sapņošanas fāzes. Tomēr tu nejutīsies labi atpūties.

Pirms došanās pie miera izslēdz savā istabā esošo elektroniku, arī savu telefonu – jebkāda veida gaisma pārliecina tavas smadzenes, ka ir īstais brīdis būt nomodā.

Pareizā atbilde: jā

Nepietiekams miegs var pasliktināt garastāvokli un radīt problēmas ar pārāk lielu apetīti

Jā, nepietiekama izgulēšanās liek tev justies ne tikai slikti, bet arī palielina ēstgribu. Tavs ķermenis tiecas pēc enerģijas, kura ir ēdienā, jo tas ir noguris, kas savukārt mēdz novest pie pārēšanās.

Esi laipns pret savu ķermeni – ja tev ir nepieciešams našķis, izvēlies kaut ko veselīgu. Un ja tu vienmēr aizmirsti, ka tev ir jādodas gulēt – uzliec modinātāju kā atgādinājumu.

Pareizā atbilde: jā

Lielākā daļa cilvēku miegā tiek paralizēti

Tas izklausās baisi – katru nakti kamēr guli, apmēram divas stundas tavs ķermenis ir paralizēts. Tā ir ķermeņa reakcija, lai aizsargātu tevi no nosapņoto kustību realizēšanas un iespējamās savainošanās. Protams, tu nezini, ka nevari pakustēties. Tu esi aizņemts ar sapņošanu.

Interesants fakts: Cilvēki, kuri apgalvo, ka viņus ir nolaupījuši citplanētieši, patiesībā, iespējams, ir murgojuši, kamēr ir daļēji pamodušies no sapņa.

Pareizā atbilde: jā

Avots: teens.webmd.com

la.lv

Leave a Comment