Zārki nav vajadzīgi! Vai Tu gribētu atdusēties šādā veidojumā?

kapsula3

Mūsu platuma grādos aprakšana zārkā ir visizplatītākā apbedīšanas metode. Pamazām tiek ievesta arī kremēšana, bet vai šis veids spēs gūt popularitāti arī pie mums?

Bieži vien Nā*e pienāk negaidot un pārsteidz mūs nesagatavotus pat tad, kad ļoti labi saprotam, ka tas reiz notiks ar ikvienu no mums. Tāpēc ir interesanti papētīt kādas ir iespējas sava ķermeņa apbedīšanā.

Lasi arī: Mūsu dzimtu vajā lāsts, palīdziet! Dzimtas lāsts – realitāte vai mīts

Un šī ir viena varen’ laba ideja!

Lai uzzinātu, kādā veidā Tevi var guldīt zem zemes, šķir nākamo lapu!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Laumix Dizelis</cite>

    Es noteikti tādu gribu savu pēdējo mājvietu. Ceru ko tādu sagaidīt arī pie mums.

    • <cite class="fn">Agija</cite>

      Super ideja! Tikai kā nokļūs embrija stāvoklī? Bērzi ( kuri būtu vēlējušies par tādiem pārtapt, piemēram) būtu vienā vietiņā – ideāla bērzu birzs veidotos, pīlādži, liepas un citi kociņi atkal citā vietiņā, ideāli! Un uz atvadīšanos no aizgājēja nenāktu ar milzīgajiem vainagiem, bet ar mīļu, no sirds – nelielu stādiņu, kuru piestādītu blakus kociņam un pārdomām par aizgājēju – kāpēc viņš vēlējies pārtapt par šādu kociņu…un saredzēt līdzību ar šo kociņu. Man tiešām liekas super ideja!!!

  • <cite class="fn">Aija Pelkaua</cite>

    Ideāls variants! Tracina tas kapu kults! Labāk kļūt par pīlādzi!

  • <cite class="fn">Agita Sondore</cite>

    Aha, un visi ar prieku ietu staigāt pa tādu dvēseļu mežu sēnes palasīties … brrr…

    • <cite class="fn">Buma</cite>

      Kā lasi sēnes, kur meža zvēri nomirst?

    • <cite class="fn">Laumix Dizelis</cite>

      Nu gan problēma, it kā mēs būtu pirmie uz šīs zemes?! Un ja zemi nemēslos, nekas arī neaugs, tā ka neesi skaudīga, dzīvo un priecājies ka dzīvos arī vēl daudzas citas paaudzes.

  • <cite class="fn">Arizon</cite>

    Lieliska iedeja! Es labāk ietu pieminēt savus mīļos pie šāda koka, izauguša no viņu atliekām, nekā pie pierastā, aukstā kapakmeņa.

  • <cite class="fn">Dace Sloka</cite>

    jo tālāk ,jo trakāk…

  • <cite class="fn">Maija</cite>

    Man patīk.
    Es labprāt “augtu” kā liepa savu senču kapos. Īpaši, ja vēl apzinos, ka neviens jau nekops. Nākošā paaudze noraidoša pret latviešu kapu kultūru.

  • <cite class="fn">ivars</cite>

    Nu un pēc kādiem gadiem ,uzrastos veikli darboņi ar zāģiem un nopelnītu lielo piķi….super,no visa var uztaisīt biznesu

  • <cite class="fn">toto</cite>

    Ceru,ka jaukie “konstruktori” jau izauguši par šmaugiem kociņiem…:)

  • <cite class="fn">Anita</cite>

    Jā,un,ja es būšu bērzs vai kļava,ta no manis dzers sulas,vai kā???

  • <cite class="fn">O</cite>

    shaada ideja jau 10gadi apakal bij

  • <cite class="fn">DJ EJ-</cite>

    DJ EJ – IDEJA IR LABA MAN PATĪK. BET NEVIENS JAV KAPOS NEJIET NEZĀĢĒ KOKUS UN NELASA SĒNES JO KAPU TERITORIJA IR NORĀDĪTA AR INFO ŽOGI UN TT. BET SKATS NEBŪTU PIEVILCĪGS JO KATRS KOKS BŪTU SAVĀDĀKS KAM EGLE KAM OZOLS TAS DRAŅĶĪGI JA NO VIZUĀLĀ VIEDOKĻA SKATĀS. LAPAS SKUJAS NOGĀZUŠIES KOKI DRAUSMĪGI SMAGS DARBS KAPU PĀRZIŅIEM.

  • <cite class="fn">Leviathan</cite>

    Labi – bet kauli? Koks uzsūks arī tos? Un kāpēc tad, tādā gadījumā, ir vajadzīgas šīs stulbās kapsulas – var taču līķi iemest bedrē un uzstādīt koku virsū. Bet vai neliekas pārāk brutāli pret mūsu aizgājējiem?

  • <cite class="fn">Pāķis</cite>

    Vispār jau tā doma gana laba, palūgšu, lai man uzstāda koku uz kopiņas. Gan jau tad viņš pratīsies savu paņemt arī no tradicionāli apbedījuma.

  • <cite class="fn">B.B.</cite>

    Šī ideja-apsveicama un ar steigu -pielietojama!Esmu gatava-stāties rindā ,lai iegūtu šādu kokonu.Kā, savulaik, bēniņos turēja zārku,tā varētu turēt šo-nu tādā īpašā,skaistā ,mūsdienīgā iepakojumā,lai peles netiek klāt…Esmu-par!
    Tā mūsu jaunās paaudzes attieksme pret kapu kultūru Latvijā-ir vnk nežēlīga!Nežēlīga pret vecāko paaudzi,kas neskatoties uz gadu nastu,spējām un iespējām,iet…,brauc…,stāda…,laista un jūtās atbildīgi pāri saviem spēkiem.Un jūtās nobēdājušies-kas būs,kad mūsu vairs nebūs…Un-negrib savu miesu atstāt- pamestā smilšu laukā,kur labākajā gadījumā smilgas un nātres augs.
    Kokons un koks-man patīk!Mana izvēle-ozols,ieva…

    • <cite class="fn">Ieva Ieva</cite>

      un tad tas koks izaugs un pašvaldība nozāķēs un ieņems piķi+ vēl koku sadedzinās:))

  • <cite class="fn">Maija</cite>

    Tikai pamēģiniet sastingušu līķi saliekt embrija pozā! Es gan uzskatītu šo par mana tuvinieka līķa apgānīšānu. Vai nebūtu vienkāršāk uz kopiņas iestādīt koku? Nē, nē, man gan nepatiktu, ka manu tuvu cilvēku pārvērš mēslojumā. Latvijā ir un būs kapu kopšanas tradīcijas!

  • <cite class="fn">Olita Niedrite</cite>

    Latvijā kapu kults ir pārliecīgs, par to nav šaubu. Es nekādā ziņā negribētu tikt tārpu noēsta, biju domājusi kremēties. Taču arī šis variants nav slikts, senči mēdza stādīt kociņu uz mirušā mājas sarga kapiņiem, tagad uz Poģīša kapiņa izaudzis liels varens ozols un sunīša piemiņa saglabāsies vismaz līdz 500 gadiem- tik ilgi ozols aug. Pie tam koki jau tā ir mūsu draugi visādās ziņās. Embrija pozā ir iespējams salikt : vienā noteiktā laika sprīdī pēc nāves mirušais saglabā ļenganumu. Taču vai ir vajadzība, jo koks var augt uz jebkuras ģeometriskas figūras tilpnes veidojuma.

  • <cite class="fn">Incis</cite>

    Labprāt!Un nebūtu pat svarīgi,kas tas par koku!

  • <cite class="fn">Saksauls</cite>

    Ideja nav slikta bet koki ir izvēlīgi un blakus jāstāda saderīgi koki. Paredzama vēl viena problēma. Strauji palielināsies kapu teritorija, jo nevarēs aizgājējus rakt vienu virsū otram.Veidosies plaši, kopti meži, kur vecos kokus varēs izzāģēt un vietā stādīt-(apbedīt) jaunus. Esmu par.Jāveido jauna kapu tradīcija.

  • <cite class="fn">Uldis</cite>

    Nav brīnums, ka pasauli pārņem dažādas kaites un slimības, zemīte cenšas atbrīvoties no aiz vien vairāk deģenerējošajiem cilvēkveidīgajiem radījumiem, Homo sapiens kļūst par retumu! Latvieši savus senčus gadsimtiem ilgi guldījuši kapu kalniņā un tie kas nav pilnībā degredējušies, cienīs savas senču tradīcijas arī turpmāk!
    Šī ideja ir utopiska un stulba arī tādēļ, ka tad planētu pārņems milzīgi kapumeži, jo vienam normālam kokam neieciešami ap 25 kv. m. Platības. Tādā laukumā normāli var izveidot ap 12 kapu kopiņām!

Leave a Comment