- Melones sēkliņas
Parasti tu tās izmet, kad sagriez meloni, bet zināji, cik daudz tajās ir olbaltumvielu, šķiedrvielu un vitamīns E un magnija.
Kā izmantot: Uzcep tās cepeškrāsnī un aplej nedaudz ar olīveļļu, lai iegūtu pilnvērtīgi visus vitamīnus.
- Sīpola miza
Pazemina asinsspiedienu un palīdz stiprināt imūnsistēmu.
Kā izmantot: Pievieno zupā vai buljonā garšai, bet kad zupa gatava izņem un izmet.
- Arbūza mizas
Satur aminoskābi citrulīnu, kas uzlabo asinsriti.
Kā izmantot: Sasmalcināt blenderī kopā ar visu arbūza mīkstumu, zemenēm un nelielu daudzumu apelsīnu sulas, lai iegūtu atsvaidzinošu smūtiju.
- Brokoļu lapas
Trīskāršs ieguvums no vitamīna A, C vitamīna un kalcija.
Kā izmantot: Sagriez un noliec karstā vietā kopā ar ziedkāpostiem.
- Apelsīnu miza
Apelsīnu miza satur daudz šķiedrvielu un C vitamīnu.
Kā izmantot: Sarīvē un pievieno ceptai vistai vai zivij.
- Biešu stublāji
To spilgti sarkani-violetā krāsa saka par tik ļoti noderīgajām vielām, kas cīnās ar antioksidantiem – karotinoīdiem. Tajos arī ir ļoti daudz K vitamīna, kas nepieciešams kaulu veselībai.
Kā izmantot: Sautē kopā ar sēnēm un sīpoliem, lai iegūtu skaistu garnējumu.
Avots: www.mhealth.ru