Šī recepte ir īpaši izstrādāta visiem šokolādes cienītājiem. Šokolādes kūka ar šokolādes krēmu un šokolādes glazūru
Klasika, ko mīl saldum mīļi visā pasaulē. Tā ir grezna un bagātīga deserta versija, kas apvieno mitru, maigu šokolādes biskvītu ar samtainu šokolādes krēmu. Šis salikums ir ideāls šokolādes cienītājiem, jo piedāvā intensīvu un pilnīgu garšas pieredzi. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Pirmos pagatavosim biskvītus. Bļodā samaisām miltus, 55 g kakao, cepamo pulveri, sāli. Citā dziļā bļodā ieberam cukuru, 30 g skāba krējuma, pievienojam 4 olas un augu eļļu. Rūpīgi sakuļ ar mikseri. Pēc tam pievieno sauso maisījumu un atkal samaisa ar mikseri.
Izklājiet cepamo paplāti ar pergamenta papīru un ielejiet mīklu, izklājot to pa visu virsmu. Cep 12-15 minūtes 200C temperatūrā.
Ļauj mīklai atdzist. Apgrieziet malas.
Sagriež 4 vienādos kvadrātos vai taisnstūros un iemērc sīrupā. Lai pagatavotu sīrupu, 50 g cukura izšķīdina 100 ml karsta ūdens.
Tagad nepieciešams sagatavot krēmu. Bļodā sajauc biezpienu, 100 g skāba krējuma, 55 g kakao un 300 g iebiezināta piena. Sastāvdaļas sajauc ar mikseri.
Pagatavojiet glazūru. Uzkarsē sviestu un pienu traukā, ieliek sasmalcinātu melno šokolādi, ļauj tai izšķīst un rūpīgi samaisa. Pēc tam nepieciešams salikt kūku kopā ar visa sastāvdaļām.
Lasi vēl: Kā pagatavot prosas putru kā bērnībā un vēl labāk – noslēpumi un padomi
Sastāvdaļas:
milti – 175 g
vistas olas – 4 gab.
skābais krējums – 180 g
cukurs – 120 g
kakao – 110 g
biezpiens – 400 g
sviests – 60 g
piens – 40 g
iebiezināts piens – 250-300 g
tumšā šokolāde – 100 g
cepamais pulveris – 8 g
augu eļļa – 100 g
sāls – šķipsniņa
Liek kūkas vienu uz otras, katru kūku apsmērējot ar krēmu. Pēdējo kūku apsmērē ar glazūru. Ielieciet kūku ledusskapī uz dažām stundām.