Šīs skaistās ziemcietes jāstāda augustā. Tagad ir īstais laiks padomāt par to, kāda izskatīsies puķu dobe nākamajā pavasarī

Pieredzējuši dārznieki vienmēr domā par nākamo pavasari, īpaši vasaras beigās. Viņi tiecas radīt pamatu jaunai sulīgai ziedēšanai dārzā, lai nodrošinātu, ka nākamais pavasaris un vasara ir tikpat krāšņi un krāsaini.

Augusts ir ideāls mēnesis daudzu ziemciešu stādīšanai vai pārstādīšanai, jo šajā laikā vēl ir diezgan silts, un aukstais laiks iestāsies tikai pēc diviem mēnešiem.

Tas dod ziediem pietiekami daudz laika iedzīvoties un sagatavoties ziemas mēnešiem.

Puķu dobes un krūmu atjaunošana

Augusts ir lielisks laiks, lai pārdomātu un atjauninātu savu dārzu. Vai nav pienācis laiks atjaunināt peoniju klāstu vai pārvietot krūmus, kas pārāk ilgi ir palikuši vienā vietā?

Krūmi, kas sasnieguši piecu gadu vecumu, var būt sadalāmi un pārstādāmi. Šis process, lai arī darbietilpīgs, var dot jaunu dzīvību jūsu dārzam.

Peoniju sadalīšana un pārstādīšana

Peoniju sadalīšana un pārstādīšana ir izaicinošs uzdevums, jo šiem augiem ir spēcīgas saknes.

Lai nodrošinātu veselīgu augšanu, pirms pārvietošanas spraudeņus ieteicams apstrādāt ar vāju kālija permanganāta šķīdumu un apkaisīt ar sasmalcinātām oglēm.

Šis solis palīdzēs aizsargāt augus no slimībām un nodrošinās spēcīgu augšanu nākamajā sezonā.

Lasi vēl: Veikalā nenopirksiet, taču tos ir viegli pagatavot! Rieksti ar iebiezināto pienu, tā pati garša no bērnības!

Citu ziemciešu stādīšana

Augustā ir piemērots laiks arī citu ziemciešu, piemēram, prīmulu, flokšu, astilbi un ģerāniju, stādīšanai un dalīšanai.

Šie augi, atkarībā no šķirnes, jāstāda un jādala dažādos intervālos, lai nodrošinātu to veselīgu augšanu un skaistu ziedēšanu.

Piemēram, prīmulas ieteicams pārstādīt ik pēc diviem līdz trim gadiem, bet ģerānijas var dzīvot vienā vietā līdz septiņiem gadiem.

Puķu dobes sagatavošana

Pirms pārstādīšanas ir svarīgi sagatavot puķu dobi. Pāris nedēļas pirms pārstādīšanas, topošajai puķu dobei pievienojiet sapuvušas nobriedušas organiskās vielas (piemēram, kompostu vai kūtsmēslus) ar daudzumu viens spainis uz kvadrātmetru.

Tāpat var pievienot arī komplekso minerālmēslu puķu dobēm, vidēji 50 gramus uz kvadrātmetru. Šī sagatavošana palīdzēs nodrošināt, ka augi saņem visas nepieciešamās barības vielas, lai labi augtu un ziedētu.

Krūmu un citu augu pārstādīšana

Ehinācija un ģipsene

Ehinācija un ģipsene ir augi, kurus nepieciešams pārstādīt retāk. Tie lieliski jūtas vienā puķu dobē līdz pat divdesmit gadiem.

Šo augu pārstādīšana ir reta, taču tā ir nepieciešama, lai nodrošinātu to veselīgu augšanu un ziedēšanu ilgtermiņā.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment