Ķiplokus uzglabājam eļļa, bet olas sasaldējam – ikdienas mājsaimniecības noslēpumi

Mājsaimniecības problēmas bieži vien mūs pārsteidz nesagatavotus. Lai palīdzētu jums precīzi zināt, kā ar tām tikt galā, ir mājsaimniecības noslēpumi. Ar to palīdzību jūs varat viegli atrisināt jebkuru problēmu, kas rodas mājās.

Ķiploku uzglabāšana eļļā

Ķiploki ir neaizstājami ēdiena gatavošanā. To pievieno lielākajai daļai ēdienu, un prasmīgi mājas pavāri to izmanto arī kaišu laikā. Tomēr ķiploki bieži izžūst un zaudē savas labvēlīgās īpašības. Lai no tā izvairītos, ir svarīgi tos pareizi uzglabāt.

Daudzi cilvēki tos vienkārši ievieto tumšā vietā. Bet, ja vēlaties, lai ķiploki uzglabātos līdz sešiem mēnešiem, ievērojiet mūsu norādījumus. Piepildiet stikla burku ar ķiploka daiviņām un pārlejiet tās ar ūdeni. Pēc tam pievienojiet nedaudz augu eļļas un novietojiet burku tumšā vietā. Šī uzglabāšanas metode ilgstoši saglabās ķiplokus svaigus un aromātiskus.

Ātra tomātu nomizošanas

Dārzeņu sautējums ir garšīgs ēdiens. Tas neprasa daudz sagatavošanas, bet vienmēr izdodas garšīgs un sātīgs. Vienīgais, kas daudzus attur no šī ēdiena pagatavošanas, ir tomātu mizošana. Bet nebaidieties. Šodien mēs dalīsimies ar noslēpumu, kā to izdarīt ātri un vienkārši.

Lai nomizotu tomātu, vienkārši sadurstiet to ar dakšiņu un turiet to virs iedegtas plīts virsmas. Uzsildiet miziņu minūti, un tā bez piepūles nolobīsies. Šis vienkāršais noslēpums jau ir palīdzējis daudziem mājas pavāriem.

Citronu svaiguma saglabāšana

Vēl viens svarīgs pārtikas produkts saaukstēšanās laikā ir citrons. Tā labvēlīgās īpašības ir grūti pārvērtēt. Tomēr daudzi ir neapmierināti ar šī citrusaugļa īso glabāšanas laiku. Šajā gadījumā ir vērts izmantot mūsu nākamo mājsaimniecības noslēpumu.

Lai citroni pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigumu, vienkārši ietiniet tos avīzē. Šis vienkāršais solis palīdzēs citrusaugļiem ilgstoši saglabāt svaigumu un garšīgumu.

Graudi bez kukaiņiem

Briesmīga problēma, ar ko saskaras daudzi cilvēki, ir kukaiņi graudaugos. Šķiet, ka tie parādās neatkarīgi no pārslu kvalitātes vai jūsu pieliekamā tīrības. Bet par laimi, ir veids, kā tos novērst.

Lai nodrošinātu, ka jūsu pieliekamajā neparādīsies kukaiņi, vienkārši ievietojiet graudaugu traukā pāris folijas bumbiņas. Vienkārši izrullējiet tos no neliela alumīnija folijas gabaliņa un ievietojiet traukā. Tas nodrošinās, ka jūsu graudos nekad neparādīsies kukaiņi.

 Olu sasaldēšana

Un visbeidzot, mums jums ir visneparastākais noslēpums. Maz ticams, ka kāds no jums iepriekš ir sasaldējis olas. Bet šis ir lielisks padoms, ja jums ir rūpīgi jāatdala baltumi no dzeltenumiem.

Vienkārši ievietojiet olas saldētavā, un jūs pats redzēsiet, cik viegli ir atdalīt dzeltenumus no baltumiem. Turklāt auksti baltumi saputojas daudz labāk nekā silti. Izmēģiniet paši, un rezultāti jūs noteikti pārsteigs.