Brīdinājums tiem, kas iegādājušies/plāno iegādāties IKEA mēbeles

IKEA ir izdevusi drošības brīdinājumu kādai no visvairāk pārdotajām kumodēm, pēc tam, kad divus bērnus, atsevišķos negadījumos, nospiedusi šī brīvi stāvošā mēbele.

Uzņēmums uzsācis bezmaksas mēbeļu nostiprināšanu pie sienas, ASV un Apvienotās Karalistes klientiem, lai nostiprinātu mēbeļu sērijas „Malm” kumodes.

Šāds lēmums pieņems pēc divu zēnu Nā*es, kas miruši, jo tiem uzgāzusies augstāk minētās mēbeļu sērijas kumode.
Mēbeļu stiprinājumus sienām var iegādāties veikalā vai pasūtīt tos internetā, tā ir daļa no IKEA pasludinātās drošības kampaņas.
„Produktu drošība ir IKEA svarīgākā prioritāte, šīs firmas kumodes ir drošas, ja tās pareizi piestiprina pie sienām, tieši tā, kā norādīts instrukcijās.” „Labākais veids, kā nepieļaut mēbeles apgāšanos ir nostiprināt to pie sienas. IKEA aicina klientu pārbaudīt savas IKEA kumodes un to, vai tās ir droši nostiprinātas pie sienas,” teica uzņēmuma pārstāvis.

Drošības kampaņa      

Drošības kampaņa noris pēc atgadījuma, kad divus gadus vecais Kurrens Kollas nomira, jo viņam uzkrita „Malm” sērijas kumodes atvilktne, pienaglojot viņu pie gultas aizmugures, 2014. gada februārī.
Kurrena māte, Džekija, nenogurstoši mēģināja informēt cilvēkus par krītošu mēbeļu bīstamību.
Pagājušā gada 24. februārī, Kollas kundze iegāja Kurrena guļamistabā, lai saģērbtu viņu un ieraudzīja, ka kumode ir pilnībā apgāzusies. No tās apakšas rēgojās bērna ķermenis.
„Es sāku bļaut. Viņa galva bija iesprostota starp gultas galu un visas kumodes svars gūlās uz viņa kakla,” tā viņa māte ierakstīja zēna piemiņas lapā, vietnē Facebook.
„Es mēģināju kumodi noraut nost no viņa. Tas man prasīja pāris minūtes. Es mēģināju viņu piecelt, tā, kā es parasti to daru, bet viņa ķermenis nekustējās un viņa galva palika noliekta.”
Trīs mēnešus vēlāk, gandrīz divus gadus vecu bērnu no Snohomišas, Vašingtonā, nospieda trīs atvilktņu kumode.
ASV, IKEA klientu departaments ir saņēmis 14 ziņojumus par mēbeļu apgāšanās gadījumiem, kas izraisījuši savainojumus un notikuši tieši ar mēbeļu sērijas „Malm” kumodēm.

Citi Nā*es gadījumi 
Uzņēmums ir informēts par trim citiem Nā*es gadījumiem, ko izraisījusi mēbeļu apgāšanās, sākot no 1989. gada.
Austrālijā, vismaz 14 bērni, kas ir jaunāki par 9 gadiem, ir gājuši bojā no 2000. līdz 2015. gadam, visi negadījumi saistīti ar mēbeļu uzkrišanu.
Austrālijas produktu drošības komiteja iesaka vecākiem iegādāties zemākas mēbeles, kurām ir plata un stabila bāze, kā arī, visas lielās mēbeles nostiprināt pie sienām.
Mēbeļu nostiprināšanas komplekts būs pieejams patērētājiem, kas iegādājās 27 miljonus kumožu, kas pārsniedz specifisku augstumu, ieskaitot 7 miljonus uzņēmuma IKEA mēbeļu sērijas „Malm” kumožu.
IKEA no 2002. gada sākusi pārdot „Malm” kumodes, kuru cena ir 80 – 100 ASV dolāri (75 – 93 Eiro).
Gan IKEA, gan ASV patērētāju produktu drošības komiteja informē, ka mēbelēm nav jāatrodas bērnu tuvumā, ja vien tās nav nostiprinātas pie sienas.
Viņi informē, ka no IKEA bērnu mēbelēm nav jāizvēlas kumodes, kas ir augstākas par 60 centimetriem, savukārt, pieaugušo nodaļā nav jāizvēlas kumodes, kas ir augstākas par 75 centimetriem, ja tās ir augstākas par minēto, tās obligāti jāstiprina pie sienas

Leave a Comment