Ķīna un Apple Intelligence joprojām ir tehnoloģiju giganta izaugsmes atslēga

Ķīna joprojām ir būtisks aspekts Apple peļņas rādītājā, jo analītiķi prognozē, ka pārdošanas apjomi šajā valstī samazināsies par 2,6%. Pasaules lielākajam uzņēmumam ir sīva konkurence no Ķīnas vietējo telefonu ražotāju puses, jo īpaši Huawei.

Tehnoloģiju gigants Apple ir atguvis pasaules lielākā uzņēmuma pozīcijas no Microsoft un Nvidia, un tā tirgus kapitalizācija 30. jūlijā bija 3,36 triljoni ASV dolāru (3,09 triljoni eiro). Pateicoties paziņojumam par līdz šim lielāko akciju atpirkšanas programmu 110 miljardu ASV dolāru (191,6 miljardu eiro) apmērā un ilgi gaidītajai mākslīgā intelekta ieviešanai, Apple akcijas kopš gada sākuma ir pieaugušas par 17 % un kopš marta ceturkšņa rezultātu publiskošanas ir palielinājušās par aptuveni 26 %.

Gaidāmajā peļņas pārskatā investori pievērsīs uzmanību diviem galvenajiem rādītājiem: pārdošanas ieņēmumiem Ķīnā un Apple Intelligence attīstībai.

Kas gaidāms nākotnē?

Vidējā prognoze par Apple trešā ceturkšņa ieņēmumiem ir 84,21 miljards ASV dolāru (77,52 miljardi eiro), kas ir par 3 % vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Paredzams, ka peļņa par akciju būs 1,34 dolāri (1,23 eiro), kas ir par 6,3 % vairāk nekā pagājušajā gadā. Aprēķinātais rādītājs liecina, ka pēc iepriekšējā ceturkšņa pārdošanas apjoma krituma Apple atsāks izaugsmi.

Pārdošanas apjomi Ķīnā var turpināt samazināties

Ķīna joprojām ir būtisks aspekts Apple peļņas rādītājs, un analītiķi prognozē, ka šajā valstī pārdošanas apjomi samazināsies par 2,6 %. Saskaņā ar pētījumu kompānijas International Data Corp (IDC) datiem iPhone sūtījumi Ķīnā otrajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinājās par 3,1 %, savukārt Android tālruņu pārdošanas apjomi pieauga par 11,1 %.

Apple saskaras ar sīvu konkurenci no Ķīnas vietējo tālruņu ražotāju puses, jo īpaši no viedtālruņu pārdošanas līdera Huawei puses. Pirmo reizi Apple izkrita no Ķīnas viedtālruņu pārdevēju top piecinieka, savukārt vietējie konkurenti Vivo un Xiaomi otrajā ceturksnī uzrādīja divciparu izaugsmi. Apple tirgus daļa Ķīnā otrajā ceturksnī saruka līdz 14 %, kas ir par 2 % mazāk nekā pirms gada.

Arī globālā mērogā Apple zaudē tirgus daļu Ķīnas konkurentu labā – IDC dati liecina, ka tās tirgus daļa jūnijā samazinājās līdz 15,8 %, salīdzinot ar 16,6 % pirms gada.

Apple Intelligence uzmanības centrā

Jūnijā notikušajā uzņēmuma Pasaules izstrādātāju konferencē (WWDC24) Apple prezentēja savus mākslīgā intelekta plānus, kas palielināja uzņēmuma akcijas, pārspējot Microsoft un atkal kļūstot par pasaulē lielāko uzņēmumu. Apple paziņoja par sadarbību ar OpenAI un nosauca mākslīgā intelekta pakalpojumus par Apple Intelligence, kas integrē ģeneratīvā mākslīgā intelekta tehnoloģiju iPhone, iPad un Mac. Investori gaidāmajā peļņas pārskatā vēlas redzēt turpmāko AI attīstību.

Pirmdien Apple izlaida pirmo Apple Intelligence versiju kopā ar iOS 18.1, ļaujot izstrādātājiem izmēģināt jaunās funkcijas. Paredzams, ka mākslīgā intelekta asistents uzlabos Siri, ļaujot čatbotam ģenerēt e-pastus un attēlus. Šī uzlabotā tehnoloģija būs pieejama tikai jaunākajos tālruņos, sākot ar iPhone 15 Pro, kas, iespējams, izraisīs ievērojamu tālruņu atjauninājumu vilni. Tomēr testēšanas periods varētu būt ilgs.

Leave a Comment