Vai jūsu sirņiki ir salipuši un jūk ārā? Viena vienkārša sastāvdaļa, kas izglābs jūsu brokastis

Ideāli sirņiki ir gaisīgi, ar zeltainu garoziņu, mīksti iekšpusē un lieliski saglabā savu formu. Taču daudzi pavāru pannā nonāk bezformīga masa, nevis gards ēdiens, kas pielīp pie pannas un jūs laukā. Paskaidrosim, kā no šīs problēmas izvairīties.

Galvenais neveiksmes iemesls ir liekais mitrums

Pirms noslēpuma atklāšanas ir vērts saprast, kāpēc sirņiki jūk laukā. Galvenais vaininieks ir liekais mitrums biezpienā.

Jo mitrāks tas ir, jo vairāk miltu jāpievieno, kas padara sirņikus gumijotus un kunkuļainus. Turklāt cukurs, karsējot, atbrīvo mitrumu, saasinot problēmu.

Slepenā sastāvdaļa, nevis milti

Daudzi mēģina atrisināt problēmu, pievienojot arvien vairāk miltu. Taču pieredzējuši pavāri zina labāku veidu: izmantot mannu.

Manna ir slepenā sastāvdaļa. Atšķirībā no miltiem, tā nepadara mīklu lipīgu, bet darbojas kā sūklis: tā absorbē visas liekās sūkalas no biezpiena, padarot maisījumu blīvu un elastīgu.

Kā tas darbojas

Uz 500 gramiem biezpiena pievienojiet 1 līdz 2 ēdamkarotes mannas. Pēc mannas pievienošanas ir svarīgi ļaut biezpienam “atpūsties” 15 līdz 20 minūtes. Šajā laikā manna uzbriest, uzsūks mitrumu, un mīkla kļūs ideāli piemērota formēšanai.

Ja mannas nav pa rokai, varat to aizstāt ar kartupeļu vai kukurūzas cieti. Tā arī labi saistās ar mitrumu un palīdz sirņikiem saglabāt formu, padarot to tekstūru vēl maigāku.

Trīs zelta likumi perfektu sirņiku pagatavošanai

Izspiediet biezpienu: Pirms gatavošanas noteikti izspiediet no biezpiena lieko mitrumu caur marli vai smalku sietu.

Ļaujiet mīklai atpūsties: Pēc mannas vai cietes pievienošanas maisījumu ievietojiet ledusskapī uz 15 līdz 20 minūtēm.

Cepiet uz vidējas uguns: Labi sakarsētā pannā ar eļļu vai sviestu apcepiet sirņikus uz vidējas uguns, līdz tie no abām pusēm ir zeltaini brūni.