Ārprāc! Ār*ti vīrietim piešuj roku pie kājas! Kāpēc?!(+foto)

Kādā stāstā, kas atbalso 2013. gada notikumus, vēl kādam Ķīnas fabrikas strādniekam amputēja roku un tad to piešuva pie cietušā kājas, lai saglābtu atdalīto ekstremitāti. Pēc tam, kad roka būs atstāta piešūta pie kājas uz vienu mēnesi, traumētais apakšdelms, no kura roka tika atdalīta, būs pietiekoši sadzijis, lai ārsti varētu roku piešūt atpakaļ.

Pēc tam, kad rūpnīcas darbinieka roka pakļuva zem ripzāģa, pacients, kuru identificēja kā Žū, tika nogādāts Slim**cā, kur sākotnēji viņam paziņoja, ka viņa roku nevarēs glābt. Vēlāk viņu pārveda uz citu Slim**cu, kuras personāls bija daudz pieredzējušāks mikroķirurģijā un locekļu pārstādīšanas operāciju veikšanā. Ār*tu komanda, kas veica šo operāciju, sastāvēja no tiem pašiem mediķiem, kas veica 2013. gada slaveno operāciju.

Definēta kā „amputētas ekstremitātes pārstādīšana izmantojot neirovaskulārās un muskuloskeletālās struktūras,”pirmā šāda veida operācija tika veikta Japānā, 1965. gadā, operācijas laikā atpakaļ tika piešūts nogriezts īkšķis. Kopš tā laika pirksti, rokas, kājas, ausis un pat locekļi ir piešūti atpakaļ, tur kur tiem jābūt.

CKG__IlUMAAa0Nl

Atsaucoties uz Amerikas sabiedrības roku ķirurģijas sniegto informāciju, ķermeņa daļas piešūšana noris trijos soļos. Pirmkārt, bojātie audi ir uzmanīgi jāatdala no veselajiem, tad, attiecīgi ir jāsaīsina kaulu gali, tas jādara tikai ar nogriezto ķermeņa daļu, nevis palikušo ķermeņa daļu. Tas ir drošības pasākums, kas jāveic gadījumā, ja ķermeņa daļu tomēr neizdodas transplantēt un jāveic veselās ķermeņa daļas rekonstrukcija. Pēdējais posms ietver dzīslu, artēriju, nervu un vēnu atjaunošanu, ja nepieciešams, to veic ar metāla stiepļu palīdzību.

Ņemot vērā to, ka roka un apakšdelms ir krietni bojāti, nepieciešams laiks, lai tie atjaunotos, tādēļ, tika nolemts roku piestiprināt citai, labi apasiņotai ķermeņa daļai. „Pie normālas temperatūras, nogrieztam pirkstam ir nepieciešams atjaunot As**s cirkulāciju 10 stundu laikā. Atdalītai ķermeņa ekstremitātei šis laika periods ir vēl īsāks,” paskaidro ārsts Tangs Jujū, mikroķirurģijas nodaļas vadītājs, Ksiangas Slim**cā. „Ja ekstremitāte pārāk ilgi paliek bez As**s apgādes, tās audi atmirst un ir neiespējami to piešūt atpakaļ.”

Žū roka tika piešūta 10 stundu ilgas operācijas laikā un viņš nu jau varēja just nelielu kustību savos pirkstos, acīmredzot, rehabilitācijai tomēr nepieciešams daudz ilgāks laiks.

Avots:iflscience.com

zeltene_logo_v1

Leave a Comment