Biedējoši! Vai Latviju atkal pārpludinās savulaik aizceļojušie noziedznieki?

Izrādās, ka ārzemju noziedzniekiem turpmāk tiks aizliegts uzturēties Lielbritānijā, šovasar iebraucēju samazināšanai tiks veikti stingrāki pasākumi. Viss sāksies ar izmēģinājuma periodu. Tā laikā vīzas iegūšanas kandidātiem būs jāuzrāda dokuments, kas apliecina, ka viņi nav iepriekš tiesāti, citādi viņiem tiks liegta uzturēšanās Apvienotajā Karalistē . Tiesa, tas esot tikai pirmais pasākumu līmenis! Nākotnē varētu tikt ieviesti arī pasākumi, kas daudz stingrāk kontrolēs arī jau esošo iemītnieku uzturēšanos. Tāpat varētu tikt prasīti dokumenti arī no cilvēkiem, kam nav vajadzīgas vīzas (tātad arī Latvijas pilsoņi), kas gan varētu būt tālākas nākotnes jautājums (tiesa krietni sarežģitāks, jo Eiropas Savienības pilsoņu kustību savienības ietvaros īsti nevar ierobežot) . Tomēr, ņemot vērā, ka Lielbritāniajs sabiedrībā ir liels atbalsts siem pasākumiem, nav šaubu, ka tiks veikti soļi, lai arī šo jautājumu atrisinātu.

Ministri apgalvo, ka citu valstu noziedzniekiem nav vietas Lielbritānijā un jaunie noteikumi palīdzēs īstenot šo politiku. Iekšējo lietu departaments uzsver, ka šīs izmaiņas neskars iebraucējus, kas Lielbritānijā uzturas īstermiņā, citādi tas pieviltu daudzus atpūtniekus, kas dodas atpūsties uz Apvienoto Karalisti.

Jebkura pretendenta pieteikums, kuram klāt netiks pievienoti nesodāmību apliecinoši dokumenti, tiks anulēts.

Imigrācijas ministrs Džeimss Brokenšīrs saka: „Ārvalstu noziedzniekiem nav vietas Apvienotajā Karalistē un  jaunie noteikumi palīdzēs īstenot šo politiku.”

„Kopš 2010. gada par citu valstu pilsoņu sodāmību veikto uzziņu skaits ir pieaudzis par 1000 procentiem, tas palīdz nodrošināt to, ka ārvalstu noziedznieki neatrodas mūsu ielās, tādējādi, padarot mūsu dzīvi drošāku.”

„Tomēr, mēs vēlamies iet tālāk, neatļaujot šādiem cilvēkiem iebraukt mūsu valstī. Obligāti uzrādāmie Pol***jas dokumenti kalpos kā papildus instruments, kas palīdzes mums sasniegt iecerēto.”

Šobrīd tiek pārbaudīts vai vīzas pieteikumu iesniedzēji nav reģistrēti Apvienotās Karalistes noziedznieku sarakstā un citās ārvalstu datubāzēs, kas pieejamas Apvienotās Karalistes Pol***jas nacionālajā datubāzē vai imigrācijas sistēmās.

Tomēr, ne visi ārvalstīs paveiktie noziegumi tiek pievienoti Apvienotās Karalistes Pol***jas nacionālajai datubāzei.

Izmaiņas pieteikšanās sistēmā tiek izziņotas jau tagad, lai nodrošinātu to, ka cilvēkiem ir pietiekoši daudz laika, lai saņemtu nepieciešamos dokumentus no dažādu valstu iestādēm, šie preventīvie pasākumi tiks ieviesta šī gada 1. septembrī.

zeltene_logo_v1

COMMENTS

  • <cite class="fn">da nuu</cite>

    Viss kārtībā! Latvijai jāpieņem tāds pats likums,ka noziedzniekiem valstī nav ko darīt! Lai brauc savos “laimes meklējumos” kaut vai uz Kongo!

Leave a Comment