SASTĀVDAĻAS:
- 4 citroni;
- 6 olu dzeltenumi;
- glāze pūdercukura;
- 0,5 glāzes sviesta;
- 4 tēj. k. kukurūzas cietes;
- šķipsniņa sāls.
Lasi vēl: Karameļkrēms – fantastiski gards deserts
PAGATAVOŠANA.
No citroniem norīvē ēdamkaroti miziņas, izspiež 2/3 glāzes sulas.
Katliņā ar biezu apakšu kausē sviestu, pievieno pūdercukuru, cieti, sāli, citronu sulu un rīvēto miziņu, visu samaisa un karsē, līdz sāk vārīties, turpina visu vārīt kādu minūti.
Bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus, tajos ielej mazliet citrona masu no katliņa, samaisa un salej katliņā pie pārējā krēma. Samazina uguni, visu maisot vāra, līdz krēms sabiezē.
Krēmu pilda stikla burciņā, pārsedz ar plēvi un liek ledusskapī, uzglabāšanas laiks – viena nedēļa.
Krēmu var izmantot tortēm un pīrāgiem, bet tikpat labi tas ir gards arī kā atsevišķs deserts.
Labu apetīti!
[…] Lasi arī: Citronu krēms – neparasti gards deserts […]