Sastāvdaļas 10 – 12 gab.
- 250 g viendabīga biezpiena;
- 2 olas;
- 5 ēd. k. cukura;
- šķipsniņa sāls;
- 10 g vaniļas cukura;
- 15 g cepamā pulvera;
- 250 g miltu;
- 1 – 2 ēd. k. piena pārsmērēšanai;
- var pievienot rozīnes.
Lasi vēl: Vecmāmiņas biezpienrausīši. Viegla recepte, kas atgādina par bērnību
Pagatavošana
Biezpienu kopā ar olām, cukuru, vaniļas cukuru un sāli samaisa viendabīgā masā. Miltus kopā ar cepamo pulveri izsijā un iejauc mīkstu, viegli lipīgu mīklu.
Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru un viegli pārsmērē ar eļļu.
Ar mitrām rokām no mīklas veido bumbiņas, rindo uz pannas.
Cep 190 grādus karstā cepeškrāsnī apmēram 12 – 15 minūtes.
Pēc tam bulciņas izvelk laukā, pārsmērē ar pienu, pārkaisa ar cukuru un šauj atpakaļ cepeškrāsnī uz 3 – 5 minūtēm, lai izveidojas zeltaina virsiņa.
Labu apetīti!
Avots:
[…] Lasi vēl: Fiksās biezpiena bulciņas – gardas un viegli pagatavojamas! […]