Kā latviski runā Latvijas meitene, kur jau 10 gadus dzīvo Īrijā; Saikne ar dzimteni pazudusi

1

Internetā popularitāti ieguvis kāds video, kurā meitene no Latvijas runā latviešu valodā. Viņu sauc Diāna un viņa jau 10 gadus kopā ar ģimeni dzīvo Īrijā.

Meitene YouTube veido videoblogus par sevi un savu dzīvi. Pārsvarā tie ir angļu valodā, tomēr divus video viņa ir ierakstījusi arī latviešu valodā.

Uz Īriju meitenes ģimene pārvācās kad viņa vēl bija ļoti jauna, tomēr pilnībā latviešu valodu viņa nav aizmirsusi (mums nav zināms kādā valodā ģimene sazinās savā starpā)! Vienlaikus Diānai ir jūtams  stiprs akcents. Viņa vienā savā latviešu valodas video dalās arī domās par Latviju, atbildot uz vairākiem iesūtītiem jautājumiem – piemēram, vai viņi svin latviešu svētkus, vai viņa sevi uzskata par Latvijas patrioti utt.

Kopumā šis video ir ļoti interesants no tāda viedokļa, ka tas spilgti ieskicē, cik ļoti no Latvijas aizbraukušās ģimenes īsā laikā ir atsvešinājušās no savas valsts, un integrējušās savās jauno mājvietu sabiedrībās (sevišķi tas attiecas uz jauno paaudzi/bērniem, kuriem saprotamu iemeslu dēļ saikne ar Latviju ir daudz mazāka).

Lai redzētu abus video, šķir otru lapu

Leave a Comment