Hemoroīdi: Kā cīnīties ar hemoroīdiem, kas tie ir un kā tos ārstēt

Hemoroīdi

 

Hemoroīdi ir nepatīkama problēma/Sli**ba, kas saistīta ar dzīvesveidu! Kā cīnīties ar hemoroīdiem un tos ārstēt?

Hemoroīdi ir izplatītākā Sli**ba, kas liek pacientiem visbiežāk meklēt palīdzību pie proktologa – ķirurga, kurš specializējies taisnās zarnas slimību ārstēšanā.

Katram cilvēkam taisnās zarnas apakšējā daļā ir labi apasiņoti audu spilventiņi. Šis As**svadu pinums ir kā blīve, kas palīdz nodrošināt taisnās zarnas slēdzējmuskuļa funkciju. Ja kaut kādu iemeslu dēļ taisnajā zarnā paplašinās As**svadi, veidojas izspīlējums – mezgls, ko sauc par hemoroīdu. Slēdzējmuskuļa darbībai tas netraucē, bet rada nepatīkamus simptomus, kam var būt tālejošas sekas.

Ārējos As**svadu izvelvējumus parasti pamana, jo tie veidojas pie taisnās zarnas izejas ap anālo atveri, bet par iekšējiem ne vienmēr pat nojauš. Par tiem liecina sāpes un asiņošana no anālās atveres, vai arī tos atklāj ārsts, veicot kolonoskopiju.

 

Hemoroīdi – sēdētāju kaite

Ne visiem hemoroīdi rada diskomfortu. Lai gan aizvien biežāk tie ir gados jauniem cilvēkiem, visaugstākais risks ir 45–65 gadu vecumā. Sievietēm hemoroīdi parādās pēc grūtniecības un dzemdībām – no divreiz dzemdējušām sievietēm funkcionālie vēdera izejas traucējumi ir 60%, no trīsreiz dzemdējušām tie jau ir gandrīz 80% sieviešu!

 

Lasi arī: Pret sāpēm bez tabletēm. Fitoterapeita, pirtnieces un rehabilitācijas speciālista ieteikumi

 

Vese***as centru apvienības polikl**ikas “Elite” ķirurgs un proktologs Valērijs Ratobiļskis uzskaita pirmās jūtamās un pamanāmās hemoroīdu pazīmes: diskomforts, nieze, sūrstēšana, dedzināšana, sāpes anālās atveres apvidū, asiņu pēdas uz tualetes papīra pēc vēdera izejas vai neliela asiņošana vēdera izejas laikā, želejveida gļotaini izdalījumi, svešķermeņa sajūta taisnajā zarnā u.c.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu ārstēšanas metodes un vingrojumus

Leave a Comment