Levits skaidro, kad varētu pilnībā atteikties no visiem ierobežojumiem

Valsts prezidenta Egila Levita ieskatā valdībai būtu jāiezīmē virziens, kādā tiks samazināti ierobežojumi, lai tādējādi atvieglotu nākotnes plānošanu cilvēkiem.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” Levits atzina, ka patlaban epidemioloģiskā situācija ir dinamiska un politikai ir jāpiemērojas tai. Viņš atgādināja, ka saskaņā ar ekspertu aplēsēm jau februāra vidū varētu tikt sasniegts Co**d-19 izplatības maksimums, pēc kā varētu tikt lemt par atvieglojumiem.

Levits pārliecināts, ka politiķiem jautājumos par ierobežojumiem ir jākonsultējas ar ekspertiem, pēc pīķa sasniegšanas paredzot pakāpeniski samazināti ierobežojumus. “Būt labi pateikt, kādā virzienā ierobežojumi tiks samazināti, lai cilvēki varētu sākt plānot,” pauda Valsts prezidents.

Valsts pirmā amatpersona akcentēja, ka Latvija cenšas vienoties arī ar Igauniju un Lietuvu par vienotu regulējumu Co**d-19 ierobežojumu klāstā. “Situācija Baltijas valstīs ir atšķirīga, un Latvija ir tā, kas visvairāk cenšas panākt vienotību,” akcentēja Levits, atgādinot, ka iepriekš valstīm bija izdevies izveidot “Baltijas burbuli”.

Lasi vēl: Likteņa tabula: Kādā datumā cilvēks dzimis, tāds arī viņa liktenis. Ieklausies numerogu viedoklī!

Levits pauda pārliecību, ka valdība turpinās mēģinājumus panākt kopīgu risinājumu, bet, lai to panāktu starp trim valstīm, jābūt gribai no trim valstīm. “Mēs palaidīsim grožus vaļīgāk, un pēc tam varētu situācijas sinhronizēt,” pieļāva Levits, raksta nra.lv

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment