Lieliskas ziņas tiem, kuri bieži ēd eļļā ceptus ēdienus

Kā izrādās, cepšana eļļā patiesībā var pievienot vērtīgās uzturvielas dažiem dārzeņiem.

Pētījumā tika testēti tomāti, baklažāni, kartupeļi, ķirbji un tie tika sautēti, cepti eļļā un vārīti pirmā spieduma olīveļļā, ūdenī, kā arī ūdens un eļļas mikstūrā.

Fenola savienojumiem, kas sastopami olīveļļā, patiesībā piemīt antioksidējošas īpašības, kas pierādīti samazina resnās zarnas vēža un sirds slimību saslimšanas risku. Vārīšana vai olīveļļas pievienošana ūdenī, kurā vārās dārzeņi, nepalielina šo komponentu esamību, kā to dara cepšana eļļā.

Šī pētījuma rezultāti neļauj mums katru mīļu reizi skriet uz McDonalds, lai notiesātu lielo porciju frī kartupeļu. Tomēr pastāv zināmas cerības, ja esi gatava nedaudz piepūlēties. Bez sirdsapziņas pārmetumiem vari pagatavot krāsnī ceptus kartupeļus vai saldos frī kartupeļus.

Avots: yourtango.com

Leave a Comment