Pol***ja brīdina Latvijas iedzīvotājus par jaunu krāpniecības shēmu saistībā ar Co**d-19

Valsts Pol***ja izplatījusi paziņojumu, kurā brīdina iedzīvotāju par jaunu krāpniecisku shēmu Co**d-19 epidēmijas kontekstā. 

Publicējam pilnu paziņojuma tekstu:

Vēršam uzmanību, ka ir aktivizējušās personas, kuras Pand***jas laiku izmanto krāpšanas nolūkā!

Iepriekš informējām par Krā***kiem, kuri no Latvijā un ārzemēs reģistrētiem tālruņa numuriem zvana iedzīvotājiem un piedāvā iegādāties zāles, kas it kā palīdzētu organismam cīnīties ar Co**d-19. Šoreiz mūsu rīcībā ir informācija, ka Krā***ki, izmantojot e-pasta starpniecību, piedāvā Co**d-19 Pand***jas cietušajiem ieskaitīt naudu, iepriekš lūdzot nosūtīt personas datus un bankas kontu (sk.attēlu raksta otrajā lapā).

 

Aicinām nereaģēt uz šādiem piedāvājumiem un neizpaust personīgo informāciju – nekādā gadījumā nevajadzētu atklāt savas pases vai cita apliecinošā dokumenta un norēķinu kartes numuru. Krā***ki var lūgt ne tikai norādīt iepriekšminēto, bet arī telefona numuru, personīgos datus, norēķinu kartes drošības kodu un pat internetbankas paroli.

Lasi arī: Stradiņu Slim**ca saņem lielu dāvanu no Latvijas uzņēmuma cīņai ar Co**d-19

Tāpat atgādinām, ka zem šādām viltus ziņas var slēpties arī pikšķerēšana – uzbrukuma veids, kas mēģina apmuļķot un mudina veikt darbības, kas var kaitēt, piemēram, nospiest kādu saiti, atklāt savu paroli vai atvērt inficētu pielikumu, tādējādi iegūstot personīgo informāciju vai pat piekļūstot internetbankas autorizācijas rīkam, piemēram, Smart–ID.

 

Šķir otru lapu, lai apskatītu kāda izskatā Krā***ku sūtītā vēstule pilnā garumā

 

COMMENTS

Leave a Comment