Vai Lidl atbalstītāji Latvijā grib legalizēt marihuānu?

Lidl Šveicē ir sācis tirgot marihuānas izstrādājumu, kas satur aktīvo vielu kanabidiolu (CB). Vācijas veikalu tīkls, kas plāno ienākt arī Latvijā, sācis sadarbību ar start up kompāniju The Botanicals, kas audzē marihuānu siltumnīcās Thurgau apkaimē.

Lidl veikalos franciski un vāciski runājošajā Šveices daļā var nopirkt 1.5 g paciņu par 17.99 šveices frankiem (15.29 eiro). Vese***as un atkarību speciālisti nav tik priecīgi, ka pārdot produktu ar nezināmiem blakusefektiem kļuvusi par normu. Fonds Addiction Suisse, kas cīnās pret atkarībām pērn brīdinājis, ka piesardzība ir galvenais atslēgas vārds un norādījis, ka izvairīšanās no CBD grūniecības laikā ir īpaši svarīga, jo var iedragāt placentas aizsardzības funkciju. Savukārt Šveices Sabiedrības Vese***as federālā administrācija norādījusi, ka marihuānas medicīniskā iedarbība pagaidām nav skaidri apstiprināta ar pētījumiem.
Rodas jautājums – vai tie politiķi, žurnālisti un pārējie, kas slavina Lidl ienākšanu Latvijā, arī slavina šo Lidl peļņas gājienu un cer, ka arī Latvijas veikalu plauktos varēs nopirkt marihuānu?

Avoti:
TheGuardian  
swissinfo.ch  

Leave a Comment