10 visbīstamākie produkti! Saglabā šo rakstu, lai nekad neaizmirstu!

Protams, ka pārtikas produktu kvalitāti pārbauda speciālās kontroles iestādes. Tomēr, ēst vai neēst to vai citu barību, izlemj katrs pircējs pats.

Mēs esam sagatavojuši jums sarakstu ar 10 jūsu Vese***ai visbīstamākajiem un kaitīgākajiem produktiem un piedevām. Zemākminētās “barības” lietošana izraisa saslimšanas un šausmīgas patoloģijas.

1. Produkti, kuro sastāvā atrodama ĢMO

·         Zemesrieksti. Tajā implantē petūnijas augu gēnu. Lielās devās ļoti indīgs. Vai jūs to pirksiet, ja uzzināsiet, ka pa kukaiņi neēd šo pākšaugu?!

·         Konservēti zaļie zirnīši.

·         Konservēta saldā kukurūza.

·         Ārvalstu kartupeļi.

·         Krabju nūjiņas, kuru sastāvā ir krabju esence, kas tiek samaisīta ar ģenētiski modificēto soju.

·         Šķīstošais kakao.

2. Е621 jeb mononātrija glutamāts

Vienkārši paņemiet preci no plaukta un izlasiet sastāvu. Ja sastāvdaļu sarakstā ir pieminēts garšas pastiprinātājs mononātrija glutamāts, tad mierīgi nolieciet preci atpakaļ. Mūsdienās to pievieno visur. Esiet vērīgi! Labāk nopērciet dabīgos produktus: sāli, piparus, biešu cukuru utt.

3. Visuresošie cukura aizvietotāji

Ne visi cukura aizvietotāji ir kalorijām bagāti, vēl piedevām, tie ir diezgan ekonomiski: tikai 1 paciņa spēj aizvietot 12 kg cukura! Tomēr tādēļ uzskatīt tos par noderīgiem produktiem ir nepateicīgi un bīstami.

Pēc tam, kad lietosiet produkciju, kura satur cukura aizvietotāju, jūsu barības vads,  “sajūtot” saldu garšu, padomās, ka tūlīt nāks ogļhidrāti. Tomēr tos nesagaidīs. Pēc šāda “apmāna” jūsu organisms veselu diennakti neuzņems tīrus ogļhidrātus. Vēl vairāk, nonākot barības vadā, tie izsauks jums visstiprāko bada sajūtu. NElietojiet cukura aizstājējus!

4. Mazsālīta siļķe plastmasas iepakojumā

Šāds produkcijas veids obligāti ir jāglabā eļļā un tikai tajā! Nekāds etiķis vai vīns nespēj uzglabāt siļķi svaigu. Pērkot mazsālītu zivi, pievērsiet uzmanību tam, kur tā ir iepakota un kā tiek uzglabāta. Ja iepakojumā nav eļļa, tas nozīmē, ka zivij pievienots urotropīns.

5. Ātri pagatavojamās biezputras ar aromatizētājiem un sintētiskajām krāsvielām

It īpaši tas attiecas uz tiem produktiem, kuri satur piedevas, kas ir identiskas ar dabiskajām. Tādām vielām piemīt dažādu augļu un ogu smarža un garša: ābols, banāns, zemenes, bumbieri utt. Protams, ka šeit nav nekādu dabisku sastāvdaļu.

6. «Bārbeles»

Pārsteidzoši, ka šīs ledenes spēj sadedzināt galdu kopā ar galdautu! Pārbaudiet paši: paņemiet “bārbeli”, viegli iemērciet ūdenī un atstājiet šo saldumu uz auduma. Pēc neilga laika paskatieties, kas tur sanāks…Neticami, bet pateicoties spēcīgai, ķīmiskai esencei, ko satur konfekte, “bārbele” spēj sadedzināt pat plastmasu. Un tagad padomājiet, kas notiks ar jūsu kuņģi.

7. Transtaukskābes

·         Zemas kvalitātes eļļu ar 72,5% taukiem NEDRĪKST pirkt. Tā satur transtaukskābes:  zemas kvalitātes augu eļļa, kas atšķaidīta ar ūdeņradi.

·         Dabīgās eļļas tauku saturs vienkārši nevar būt zemāks par 82,5%. Gadījumā, ja neatradīsiet produktu ar tādu tauku saturu, labāk ēdiet augu eļļu. “Noderīgāk”ir apēst veselu paciņu īsta sviesta, nekā dažas karotes ar produktu, kurā ir transtaukskābes.

8. Mazsālīti sarkanie ikri

Līdzīgi kā siļķe, sarkanos ikrus nevar ilgi uzglabāt. Izņēmums ir sasaldētie vai stipri sālītie veidi. Ja redzat mazsālītus ikrus, atcerieties: vai nu tiem pievienots urotropīns, vai arī citronskābe. Protams, ka produktā var tikt izmantotas citas piedevas, tomēr rezultāts vienmēr ir viens – formaldehīds.

9. Kukurūzas nūjiņas, cukura “spilventiņi” un pārslas

Pirkt saldās pārslas un kukurūzas nūjiņas ir bīstami, jo to izmantošanā NEtiek izmantots cukurs. Tas sadeg pie 140°C, tāpēc tā vietā “gardumiņu” sastāvā apskaužamā daudzumā pievieno ciklomātu – ļoti kaitīgu cukura aizvietotāju.

10. Marmelāde

Senāk ražoja pilnīgi savādāku produktu, kas saturēja dabīgas sastāvdaļas. Ieraugot līdzīgus saldumus lielveikala plauktos, neaizmirstiet, ka mūsdienu marmelādei nav nekā kopīga ar padomju laiku marmelādi. Vienkāršāk sakot, mūsdienās šis “gardums” ir liels ķīmiskās industrijas ražojums. Tādu produktu lietot ir nāvējoši bīstami.

Vai izdarījāt secinājumus par izlasīto? Ceram, ka jā. Atcerieties vienu: vielas, kuras organisms nevar apstrādāt, apstrādā pašu organismu. Pateicoties pareizai ēšanai, rūpīgai “iekšējai” higiēnai un attiecīgai fiziskai slodzei, jūsu bioloģiskais vecums sāks iet atpakaļ.

Sekojiet līdzi savai Vese***ai un tam, ko jūs pērkat.

 

 

Avots:

dieviete

Leave a Comment