12 veļas mazgāšanas kļūdas, kuras tu, iespējams, pieļauj

3. Nepareiza veļas mašīnas aizpildīšana

Mazgājot veļas mašīnā ar iekraušanu no augšas un izmantojot šķidro mazgāšanas līdzekli, jums vispirms tā jāpiepilda ar ūdeni, pēc tam jāpievieno ziepes un beigās drēbes, vai ne? Nē. Šī instrukcija no pagātnes bija domāta tam, lai izvairītos no nogulšņu veidošanās uz veļas mašīnas un drēbēm. Moderno veļas mazgāšanas līzekļu sastāvā nav fosfāta un tas nenodara kaitējumu drēbēm, kā pēc vecās formulas ražotie mazgāšanas līdzekļi. Ja tu nelieto balinātāju, tad neievieto drēbes pēc ūdens (jo drēbes var peldēt). Pielieto metodi, kas vislabāk palīdzēs izmantot veļas pulveri: vispirms drēbes, tad ūdens, pēc tam ziepes.

4. Mazgāt apģērbu, kas paredzēts ķīmiskai tīrīšanai

Tā ne vienmēr ir kļūda. Lielāko daļu apģērbu, uz kuriem ir etiķete „mazgāt ķīmiski”, drīkst mazgāt ar rokām. Tie pārsvarā ir dabiskās šķiedras apģērbi, kā, piemēram, lins vai lielākā daļa zīdu. Vispirms pārbaudiet krāsas noturību: samitriniet vates plāksnīti ar mazgāšanas līdzekli un izmēģiniet to uz kādas slēptas šuves, lai pārliecinātos, vai krāsa nenāk nost. Ja nē, tad turpiniet un iemērciet apģērba gabalu ziepjūdenī vienu vai divas reizes, pēc tam izskalojiet un ierullējiet dvielī, lai nosusinātu mitrumu. Tomēr ir daži apģērbu veidi, kurus būtu jāmazgā ķīmiski, piemēram, āda, zamšāda, zīds, apģērbi ar rotājumiem un bleizeri.

5. Rāvējslēdzējus vajag aizvilkt līdz galam

Metāla zobiņi var aizķert smalkus un rokām darinātus apģērbus, kas mazgāti vienā un tajā pašā reizē.

6. Kreklus nemazgā aizpogātus

Tā šķiet laba ideja, tomēr tas var pāatrināt pogu izkrišanu no pogcaurumiem. Tāpēc veltiet nedaudz laika tam, lai atpogātu pogas, pirms sametat visu veļasmašīnā (vai veļas grozā).

7. Pārmērīga balinātāja lietošana

Padomājiet kārtīgi, pirms sniedzaties pēc balinātāja: jums faktiski nav nepieciešams balinātājs, lai atbrīvotos no tādiem traipiem kā As**is, sviedri un asaras (labi, varbūt asaras nav pats grūtāk izmazgājamais traips). Dabisks līdzeklis: sametiet zeķes, kaklasaites un apsakšveļu lielā katlā un aplejiet ar ūdeni, pēc tam pievienojiet dažas citrona šķēlītes un to visu dažas minūtes pavāriet.

8. Nepareizi novietota veļasmašīna

Ja veļasmašīna nav novietota pareizajā augstumā, tad vibrācijas var sabojāt grīdu un veicināt veļasmašīnas galveno sastāvdaļu priekšlaicīgu nodilšanu, kā, piemēram, amortizatoru un gultņu (plus vēl tas briesmīgais troksnis). Novietojiet veļas mašīnu nedaudz augstāk par grīdu, un attiecīgi noregulējiet kājiņas augstāk vai zemāk. Ja tas nepalīdz, tad nostipriniet grīdu ar 2 cm bieža saplākšņa gabalu, kas ir nedaudz lielāks par veļas mašīnas apakšu. Tas palīzēs absorbēt vibrāciju.

9. Neatļauj žāvētājam „atpūsties” starp mazgāšanas reizēm!

Dažiem cilvēkiem patīk kādu stundiņu pagaidīt pēc katras žāvētāja lietošanas reizes, pirms likt tajā jaunas drēbes. Patiesībā, nepārtraukta veļas žāvētāja izmantošana ir daudz gudrāka un efektīvāka. Tādējādi tiek izmantots no iepriekšējā cikla palikušais karstums un samazināts enerģijas patēriņš.

10. Ignorēt žāvētāja iestatījuma programmas

Vidēja karstuma programma ar atdzišanas periodu cikla beigās ir pierādīts burzīšanās iemesls. Padoms: Nesapakojiet drēbes cieši, tām jāguļ brīvi, ja ne – radīsies krunkas. (Piezīme: Tas pats attiecas uz veļas mazgājamo mašīnu. Piebāžot veļas mašīnu pilnu, drēbes pilnībā neizmazgājas un saburzas. Turklāt, tas var radīt papildus slodzi uz amortizatoriem un gultņiem, izraisot to priekšlaicīgu nodilšanu.)

Lasi arī: 8 veļas mazgāšanas problēmas, kas riebjas visiem, un kā tās atrisināt

11. Nesametiet zeķes „kā pagadās”!

Zeķu saudzēšanas padoms: Zeķes veļas mašīnā sametiet pirmās, lai tās nesaskaras ar citiem apģērba gabaliem un nepazūd.

12. Jūsu žāvētājs nav tīrīts

Lai gan jūs iztukšojat pūku filtru pēc katras mazgāšanas reizes, pūku uzkrāšanās var ilgākā laika posmā aizsprostot cauruļvadu un tas var kļūt uguns bīstams. Kāda ir droša pazīme, ka žāvētājs ir nosprostojies? Ir nepieciešama vairāk nekā stunda, lai izžāvētu drēbes. Reizi gadā atvienojiet cauruli no žāvētāja un ar garas birstes palīzību atbrīvojiet to no netīrumiem. Iztīriet arī filtru ar zobu birsti un nedaudz veļas pulvera. Noskalojiet un pēc tam tos pilnībā izžāvējiet.

Leave a Comment