14 pavisam neordināri psihologa padomi, kā tikt galā ar stresu

1. Matu sukāšana

Kad dienas laikā monitora priekšā esam sēdējuši ar nekustīgu mīmiku un tik nospriegotu muskulatūru, ka galva kļūst smaga un sāk sāpēt, viens no veidiem, kā tikt galā ar stresu 10-15 minūtes sukāt matus. Tas palīdz iekustināt As**s cirkulāciju un atslābināt muskuļus.

2. Saldējums

Gards ēdiens ir efektīvs antistresa “dopings”. Saglabāt labu noskaņojumu, noņemt stresu palīdz trekna zivs (tajā ir daudz Omega 3 taukskābju, kas ir noderīgi nervu sistēmai). Ja jums negaršo zivs, ēdiet saldējumu vai banānus. Šie produkti iedarbojas ne sliktāk kā antidepresanti.

3. Masāža

Lai saglabātu enerģiju, masējiet 30 sekundes punktus, kas atrodas zem deguna, starp uzacīm un zem apakšlūpas, kā arī plaukstas vidū.

4. Plaukstu berzēšana

Vēl viens vienkāršs veids, kā atbrīvoties no nervu sasprindzinājuma. Vajag vienīgi saberzēt plaukstu pret plaukstu, līdz tās kļūst karstas. Tāpat noderīgi ir labi saberzēt ausis. Tā jūs varēsiet sevi sapurināt un atkal koncentrēties darbam.

5. Konfliktu un stresu aizskalošana

Lai tiktu galā negatīvām emocijām, reizēm pietiek ar 15 minūtēm dušā. Nostājieties zem ūdens strūklas, lai tā masētu jūsu galvu un plecus. Jau drīz sajutīsiet, kā ūdens aiznes visu nevajadzīgo.

6. Pārkārto māju

Austrumu prakse liecina: “Ja vēlaties tikt vaļā no skumjām, pārvietojiet mājās 27 priekšmetus.” Uzskata, kas tas atbrīvo vidi no enerģijai, lai tā varētu bez šķēšļiem virzīties pareizajā virzienā. Pamēģiniet šo metodi, un paši pārliecināsieties, ka tā palīdz smadzenēm pārslēgties un novērsties no problēmām, atpūsties.

7. Kāpnes

Veltiet 30 sekundes skrējienam pa kāpnēm uz augšu un leju – šāds vingrinājums palīdzēs ķermeni apgādāt ar skābekli tās smadzeņu daļas, kas atbild par emocionālo stresu.

8. Krāsas

Psihologi noskaidrojuši, ka bildīšu krāsošana pat divas trīs minūtes augsta stresa apstākļos pieckārši palielina iespējamību paveikt darbus laikus. Tas nozīmē, ka jūs ne tikai spēsiet pārdzīvot stresu, bet, iespējams, radīsiet kādu šedevru.

9. Hibiska tēja

Ja cilvēka ķermenī uzkrājas radikāļi, var paaugstināties trauksme un paniski stāvokļi, kas raksturīgi lielai spriedzei. Hibisks neļauj radikāļiem koncentrēties – it kā sašķidrina tos un tādā veidā palīdz tikt galā ar stresu.

10. Roku vicināšana

Daudziem cilvēkiem stress izpaužas tādējādi, ka viņi saspringst, zaudējot muskuļu elasticitāti plecu un krustu daļā, rodas galvassāpes un sāpes mugurā. Labi palīdz masāža un peldēšana. Mājās un darbā var veikt vienkāršus atslābināšanās vingrinājumus: vicināt rokas, kustināt tās uz dažādām pusēm. Noderīgi arī izvicināt kājas.

11. Tīrīšana

Lietu sakārtošana palīdz ieviest kārtību arī domās, koncentrēties. Turklāt kārtība vidē rada psiholoģisku efektu- ārējo kārtību cilvēks neapzināti pārnes uz iekšējo pasauli.

12. Minūte pārdomām

Rodiet iespēju palikt mājās vienam, lai sakārtotu domas. Ieslēdziet iemīļoto mūziku, paņemiet no ledusskapja kādu gardumu, iekārtojieties ērtā krēslā. Padomājiet, ko jūs vēlētos visvairāk un pierakstiet savas vēlmes. Konkrēts plāns palīdzēs ieviest skaidrību par turpmāko.

13. Aromterapija

Smaržas ir cieši saistītas ar emocionālo atmiņu. Tādēļ ļoti vērtīgi, ja pa rokai ir aromāts, kas asociējas ar spēcīgiem laimes mirkļiem, degsmi, apmierinājumu. Ieelpojiet to biežāk, tas palīdzēs labam noskaņojumam.

14. Dejas

Mājās pilnīgi noteikti padejojiet! Ritmiskas kustības mūzikas pavadībā ļoti palīdz tikt galā ar stresu. Turklāt dejas mēs uztveram kā izklaidi, atšķirībā no fitnesa nodarbībām sporta klubā.

Avots: bigpicture.ru

Avots:

ala11

Leave a Comment