15 šokējoši fakti par lūpu krāsu

  1. Senās Ēģiptes sievietes krāsoja lūpas ar dabas pigmentu maisījumu- vasku un dzīvnieku taukiem. Romas impērijas laikos piešķirt kādu toni lūpām bija pieņemts kā sievietēm, tā arī vīriešiem. Lūpu krāsa bija bagātības un labklājības simbols, tādēļ to izmantoja tikai sabiedrības privilēģiskie slāņi. Plūmju un tumšo ķiršu toņi tika uzskatīti par pašiem izsmalcinātākajiem.
  2. XIX gadsimta beigās Elizabete Kedija Stentone un Šarlote Perkinsa Gilmane pirmo reizi uzkrāsoja lūpas ar koši sarkanu lūpu krāsu kā protesta zīmi. Elizabete un Šarlote cīnījās par sieviešu tiesībām balsot vēlēšanās. Spilgta lūpu krāsa (lip rouge) kļuva par sieviešu emancipācijas simbolu.
  3. Vīrieši lietoja lūpu krāsu ļoti ilgi. Pēdējais vīrietis, kurš krāsoja lūpas ar lūpu krāsu bija Džordžs Vašingtons. Mode uz košiem toņiem valdīja līdz pat Lielajai Franču revolūcijai. Pēc uzvaras “Brīvības, vienlīdzības, brālības ” vārdā, lūpu krāsu pārstāja izmantot, par cik tā bieži asociējās ar buržuāziju.
  4. Pētījumi, kas veikti Mančesteras Universitātē, pierādīja, ka sievietes ar uzkrāsotām lūpām spēj noturēt vīrieša uzmanību 3    reizes ilgāk nekā tās, kuras vispār nelieto lūpu krāsu.
  1. Eksperti, kas nodarbojas ar evolūcijas jautājumiem, noskaidroja, ka siltie lūpu krāsas toņi, piemēram, oranžie, sārtie vai maigi- rozā rada dzīvas, enerģiskas un veselas sievietes tēlu. Kā secinājumā, tieši tādi lūpu krāsas toņi piesaista pretējo dzimumu.
  2. Lielākajā daļā lūpu krāsu sastāvā ietilpst dzīvnieku izcelsmes komponenti. Karmīns- sarkanais pigments, to iegūst no skābes, ko ražo košeniļu mātītes kukainis. Spīdīgās daļiņas lūpu krāsā- nekas cits kā sasmalcinātas zivju zvīņas.
  3. Pasaules vēsturē eksistē tāds jēdziens kā “lūpu krāsas efekts”. Tas attiecas uz XX gadsimta 30-jiem gadiem, kad Vispasaules ekonomiskās krīzes laikā kritās patēriņš, bet pārdoto automobiļu skaits samazinājās gandrīz divas reizes. Bet kosmētikas pārdošana, tieši otrādāk, palielinājās.
  4. Amerikā vairāk kā 81% sieviešu lieto krāsaino lūpu krāsu, tajā laikā, kad francūzietes dod priekšroku dabiskākam tēlam bez spilgtām krāsām.
  5. Par vispopulārāko lūpu krāsu līdz 1930. gadiem uzskatīja spilgti sarkano. Modi uz dažādām krāsām un toņiem ieviesa Jeļena Rubenšteina, kura padarīja lūpu krāsu par masu patēriņa produktu.

10 . Pēc divām dienām pēc Barbaras Voltersas intervijas ar Moniku Levinski, lūpu krāsas tonis, kuru izmantoja Monika, tikai momentāli izpārdots. Krēma miesas krāsas tonis Glaze (ražotājs Club Monaco) vēl ilgi bija popularitātes virsotnē visā pasaulē.

  1. Viljams Heijrens, sērijveida Slep**va no Čikāgas, bija pazīstams kā “lūpu krāsas Slep**va”. Pēc otrās Slep**vības viņš atstāja upura mājā uzrakstu ar sarkanu lūpu krāsu: “Visa svētā dēļ, noķeriet mani, kamēr neesmu nogalinājis vairāk. Es nespēju sevi kontrolēt”.
  2. Revolucionāro ūdensnoturīgo lūpu krāsu izgudroja bioķīmiķe Hezele Bišopa 1950. gadā. Lūpu krāsas sastāvā ietilpa lanolīns un krāsas pigments.
  3. Savas dzīves laikā vidējā amerikāniete tērē kosmētikai ap 15 tūkstošiem dolāru no kuriem 3770 dolāri tikai lūpu krāsai.
  4. Pensilvānijā 1700. gadā laulība starp laulātajiem varēja tikt šķirta, ja sieviete aplidošanas periodā lietojusi lūpu krāsu vai jebkuru citu kosmētiku.
  5. Merilina Monro uzklāja līdz piecu dažādu toņu lūpu krāsas, lai padarītu lūpas apjomīgākas.

Avots: www.pixy.ru

Leave a Comment