3 veidi, kā iegūt vairāk enerģijas un prieka

Harrison Conference Services priekšsēdētājs Volters A.Grīns pielīdzina līdzsvarotu, ražīgu dzīvi krēslam, kuram ir visas četras kājas. Grīns uzskata, ka pārāk daudz cilvēku dzīvo tikai vienā plaknē.

„Manuprāt, pārāk bieži šāda sašaurināta pieeja turpinās visu laiku, ” saka V.A.Grīns „Es uzskatu, ka dzīvei vajadzētu būt krēslam ar visām četrām kājām, kurā ir vieta ģimenei, draugiem, vaļaspriekiem un Vese***ai.”

Pārāk bieži nākas novērot, ka viena no šīm „krēsla kājām” ir atstāta novārtā. Un, ja iztēlojamies, ka mūsu dzīve ir krēsls, tā, protams, kļūst nestabila, kad viens no atbalstiem ir kļuvis vājāks.

Ja reiz šī krēsla plakne ir viss, kas mums ir, kādēļ gan atstāt nerūpēties par „krēsla kājām”?

Kā ieviest līdzsvaru savā dzīvē? Pirmais solis ir attieksmes maiņa. Jāpārstāj uztvert ģimenei, sportam, atpūtai veltītās stundas kā lieku laika patēriņu. Bieži vien cilvēki, kas ikdienā gūst daudz jo daudz panākumus karjeras jomā, uzskata, ka viņiem kādam būtu jāatvainojas par laiku, kas pavadīts atpūtā. Ja arī tu tā domā, centies atbrīvoties no šādas domas. Atpūta nav nepieklājīgs vārds.

Tas arī noved pie nākamā soļa: tev jāatrod laiks atpūtai. Vairums cilvēku savā ikdienā ir pārāk noslogoti. Varbūt pienācis laiks izvērtēt dzīves vērtības? Nolem, ka ir pieklājīgi un par cienījami veltīt tikpat daudz brīvā laika un enerģijas savas atpūtas plānošanai, cik to atvēli darbu plānošanai.

Un nākamais solis ir rīcība. Dari kaut ko! Iesaisties pasākumos, kas nav saistīti ar darbu vai karjeru. Tie darīs tevi laimīgāku, novērsdami domas un uztraukumos no ikdienas rutīnas, vairos koncentrēšanās spējas, kā rezultātā tu, protams, jutīsies laimīgāks!

Laba snieguma pamatā ir līdzsvars starp  atpūtu un darbu.

Atceries šos vārdus ik dienu un mīli sevi!

Avots: 

zvaigžņu tulks

Leave a Comment