6 iemesli, kādēļ skūpstīties ir veselīgi – #3 tevi pārsteigs!

Skūpstīšanās var ne tikai uzlabot imunitāti, bet sniegt arī daudz ko citu labu un noderīgu mūsu organismam. Lūk, pāris iemesli, kādēļ skūpstīties ir veselīgi:

Skūpstīšanās samazina As**sspiedienu

Jūs droši vien nemaz nezinājāt, ka skūpstīšanās laikā paplašinās As**svadi, kas var samazināt As**sspiedienu. Skūpstoties tiek paātrināts pulss, kas var rezultēties jau iepriekš minētajā samazinātā As**sspiedienā.

Samazina spazmas un galvassāpes

Kad skūpstīšanās laikā As**svadi paplašinās, šis process uz ķermeni iedarbojas kā pretsāpju līdzeklis. Īpaši tas iedarbojas uz menstruālām spazmām vai galvassāpēm.

Ār*tē kariesu

Skūpstīšanās laikā mutē pastiprināti izdalās siekalas, kas palīdz “noskalot” zobu aplikumu, kas parasti arī veido kariesu.

Lasi vēl: Fakti par skūpstīšanos, kas liks uzreiz mesties kaislīgā skūpstā – #4 nezināju!

Izdala laimes hormonu un samazina stresu

Skūpstīšanās var padarīt jūs laimīgus, jo šī procesa laikā smadzenes sāk izstrādāties laimes hormoni, kā serotonīns, dopamīns un oksitocīns, palīdzot šādā veidā arī nostiprināt jūsu attiecības. Skūpsta laikā tiek noņemts stress, un asinīs atbrīvojas adrenalīns, kas palīdz samazināt sliktā holesterīna līmeni asinīs.

Tiek dedzinātas kalorijas

Protams, ka ar skūpstīšanos nav iespējams aizvietot skriešanu, taču pētījumi ir pierādījuši, ka ļoti enerģisks skūpsts var sadedzināt 8 – 16 kalorijas.

Nostiprina jūsu imunitāti

Skūpstīšanās spēj nostiprināt imūnsistēmu un ādas alerģiskās reakcijas, to skaitā arī alerģiskas iesnas. Kādā pētījumā pierādījās, ka sievietes skūpstīšanas laikā izveido tik stipru imunitāti, ka viņas ir spējīgas cīnīties pret citomegalovīrusu.

Un vēl…

Ir vēl pāris lieliskas priekšrocības, kuras iespējams iegūt skūpsta laikā, jo tas:

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment