6 lietas, kas jāzina pirms savas bikini zonas apkopšanas

Svarīga ir pareizā skuvekļa izvēle

Pārliecinies, ka tava skuvekļa asmeņi ir svaigi un asi. Neasi skuvekļi nobrāž ādu, un veci asmeņi izplata baktērijas. Ādas kopšanas speciālisti iesaka izmantot skuvekli ar vairākiem asmeņiem un kustīgu galviņu, kas gludāk slīd pāri neregulārām virsmām, kā, piemēram, tavā bikini zonā. (Izmēģini Gillete Venus Swirl, kuram ir pieci asmeņi un rotājoša galviņa)

Svarīgs ir īstais laiks

Nedari to uzreiz, sākumā ieej dušā vai vannā un tad tikai sāc skūties. Pēc dušas vai vannas āda un matiņi kļūst daudz mīkstāki. Siltums liek atvērties matiņu folikulām, kā arī padara matiņus padevīgākus.

Palutini savu bikini zonu

Lai izvairītos no ieaugušiem matiņiem un ādas kairinājuma, sākuma palutini savu ādu. Pirms skūšanās savai bikini zonai izmanto lufu un kremveidīgu dušas želeju (piemēram Dove Deep Meisture Nourishing dušas želeju) aptuveni 20 sekundes. Noskalo un tad izmanto ierasto matu kondicionieri, lai mīkstinātu ādu pirms skūšanās. Ādas kopšanas speciāliste Dr. Heidija Valdorfa iesaka pirms došanās dušā uz sausas ādas, izmantojot zobu birsti, pieglaust matiņus to augšanas virzienā. Tādā veidā tiks piepacels mata galiņš un mata folikula paliks tīra.

Radi barjeru

Ieziedies ar skūšanās krēmu vai eļļu (piemēram EOS Ultra Moisturizing skūšanās krēms vai The Honest Company Organic skūšanās eļļa), vari izmantot arī krēmveida dušas želeju vai matu kondicionieri, galvenais ir izmantot kaut ko! Šo produktu izmantošana rada vieglāku slīdēšanu tavam skuveklim, tādēļ šis process ir ļoti svarīgs.

Izvēlies pareizo virzienu

Ja tur lejā esošie matiņi ir gari, sākumā nogriez tos ar nagu šķērītēm, jo matiņi var aizķepināt tavu skuvekli. Ievēro, ka skūšanās pret matiņu augšanas virzienu ļaus skuvumam būt gludākam, bet, ja tev ir jutīga āda, labāk skujies matiņu augšanas virzienā.

Pēcskūšanās norādījumi

Tu esi tikusi galā ar grūtāko daļu! Bet viss vēl nav padarīts. Pēc skūšanās izvēlies mitrinošu losjonu, kas nesatur smaržvielas un krāsvielas (piemēram SkinFix Daily losjonu). Dermatoloģe iesaka pāris turpmākās stundas nēsāt brīvu apģērbu, lai izbēgtu no iespējamā kairinājuma rašanās. Ja tu ievēro, ka bikini zonā ir ieauguši matiņi, ādā ieteicams iemasēt kādu skrubi (piemēram, Tend Skin Liquid Care Solution). Ja tava āda ir ļoti sakairināta, tev palīdzēs 1% hidrokortizona krēms, kas atvieglos ādas kairinājumu.

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment