7 vērtīgākās kāpostu īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti! īpaši #4!

1. Ār*tē gremošanas orgānus

Kāpostu sula palīdz gastrīta, čūlas un aknu slimību gadījumā. Kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas gadījumā 3 reizes dienā pa pusglāzei pirms ēšanas ir ieteicams dzert svaigi spiestu kāpostu sulu siltā veidā. Šādi ārstēties vajag 40 dienas, taču rezultāti ir jūtami jau pēc pāris dienām. Sulu nav ieteicams dzert tiem, kuriem paaugstināts skābju līmenis kuņģī. Lai attīrītu kuņģi un zarnu traktu no toksīniem, kā arī uzlabotu gremošanu ir nepieciešams ēst svaigus kāpostus.

2-15-680x365_c

2. Noņem sāpes krūtīs

Barojošās mātes, kurām ir sāpīgi pietūkušas krūtis izmanto ārstniecisko kompresi no kāpostu lapām. Šo pašu metodi var izmantot arī mastopātijas un sāpīgu krūšu gadījumā, ko ierosina pirmsmenstruālais sindroms.

put-cabbage-leaves-onto-your-chest-and-legs-before-you-go-to-sleep-if-you-experience-frequent-headaches-the-next-morning-you-will-feel-healthier-than-ever

3. Pret locītavu sāpēm

Locītavu aptīšana uz nakti ar kāpostu lapām reimatisma, artrīta un podagras gadījumā palīdzēs atbrīvoties no sāpēm locītavās.

4. Vēža profilaksei

Ār*ti ir apstiprinājuši, kas retai vitamīns U, kas ir atrodams kāpostos, iedarbojas kā līdzeklis pret audzējiem, tāpēc vēža profilakses nolūkos salāti no kāpostiem un citiem dārzeņiem būtu jāēd vismaz 2 – 4 reizes nedēļā.

cabbage-460

5. Veselīgiem matiem un ādai

Skaistumkopšanā ļoti bieži tiek izmantotas tieši kāpostu lapas, jo tās palīdz rūpēties gan par matu, gan ādas veselību.

6. Komprese pret klepu

Ielieciet kāpostu lapas karstā ūdenī uz pāris minūtēm, tad izņemiet tās no ūdens un vienu to pusi apsmērējiet ar medu, bet pēc tam šo kompresi pielieciet pie krūtīm, apsienot ar šalli vai pārtikas plēvi un atstājot uz nakti.

7. Pret galvassāpēm

Pielieciet kāpostu lapu pie pieres, un pēc kāda laika galvassāpes pāries, turklāt šis līdzeklis der arī migrēnu gadījumā.

 

Leave a Comment