8 pārtikas produkti, kas mūs nogalina; Atceries un ievēro

Neskatoties uz to, ka šie produkti brīvi pārdodas visos mūsu lielveikalos, seko tam, lai tie, tādi kā melleņu jogurts un siera mērce, nenokļūst tavā pārtikas iepirkumu groziņā. Šajā rakstā mēs atmaskosim pašas bīstamākās delikateses, sastādot sastāvdaļu sarakstu, no kuriem tie sastāv. Un tā, sākam.

  • Pasterizētie kausētie sieriņi

Mūsdienās industrija, kas ražo viltus siera produktus, sadarbojas ar īsta siera ražotājiem.  Diez vai jūs veltāt laiku tam, lai izlasītu tāda niecīga produkta sastāvu uz etiķetes.

            Pildījums, palmu eļļa un emulgātori ir ļoti tālu no siera sastāvdaļām, ka pārliecinātie veselīgas ēšanas piekritēji piedāvāja nosaukt produktus, kas satur šādas vielas, par „iebalzamēto sieru”.  Rezultātā ražotāji savu produktu nosauca par „kausēto sieru”.

  • Cepumi ar šokolādes drumstalām

 Uz šādu cepumu etiķetes ir jābūt brīdinājuma zīmei. Nesteidzies aizstāvēt savu mīļāko gardumu. Paši par sevi cepumi, visdrīzāk,  ir nekaitīgi. Mūsu „melnajā”sarakstā nokļuva šokolādes drumstalu dēļ, kas cepumiem dod neaizmirstamu garšu un aromātu.  Īsta šokolāde savā sastāvā satur  kakao eļļu.  Vairākums ražotāju iemanās to aizvietot ar lētākām substancēm, kā piemēram, ar augu taukiem.  Šim mērķim  plaši tiek izmantota palmu eļļa, kas pēc savas būtības ir trans-taukskabes.

Trans-tauksābes tie nav nekaitīgi, bet izsauc metabolisma traucējumus un aptaukošanos. Esi iecienījusi šokolādes cepumus? Izcep tos pati.

Sastāvs:

  • 250 grami margarīna
  • 100 grami melnas šokolādes
  • 2 glāzes miltu
  • 2-3 ēdamkarotes kakao
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • ½ ēdamkarotes dzēstas sodas

Pagatavošana

Vidēji smalki sagriez mīkstu margarīnu, pievieno miltus. Ieber kakao un cukuru. Samīci masu un pievieno dzēstu sodu, rūpīgi samaisi. Salauz šokolādi sīkos gabaliņos un pievieno mīklai. Izmīci mīklu, ieliec uz 15 minūtēm ledusskapī. Pēc tam izveltnē mīklu 1 cm biezumā, izgriez apaļus cepumus. Cep cepeškrāsnī 200º temperatūrā 20-30 minūtes.

  • Karameļu sīrups

            Neskatoties uz to, ka šis produkts pēc garšas atgādina karameli, viņš tomēr ļoti atšķiras no karameļu sīrupa, kas pagatavots mājas apstākļos no cukura.

Lai panāktu  „karameļu” krāsu, ražotāji pievieno vielu ar biedējošu nosaukumu „4-metilimidazols”, kura sastāvā ir amoniaks.

Šis produkts ir viens no zināmākajiem kancerogēniem mediķu aprindās. Par to, ka sīrups izgatavots ar neiedomājamu ķīmisko reakciju palīdzību, ražotāji noklusē.

  • Zemesriekstu sviests

Naturāla zemesriekstu sviesta pagatavošana notiek šādi: apcepti rieksti tiek saberzti līdz pastas stāvoklim un jebkādi citas sastāvdaļas, un tieši, konservanti un krāsvielas netiek pievienotas. Neskatoties uz to, ka uz iepakojuma etiķetes ir norādīts, ka tas ir dabīgs, izlasi etiķeti. Ja tur kaut kādā veidā ir ticis cukurs, atsakies no pirkuma.

  • Mākslīgais saldējums

Sāk sildīt pavasara saulīte, un veicot pirkumus, tu nevarēsi paiet garām ledusskapim ar saldējumu.  Patlaban ražotāji piedāvā plašu  šī visiem iemīļotā garduma asortimentu.  Tu noteikti esi pievērsusi uzmanību, ka nopirktais saldējums pilnīgi nekūst, un tāda īpašība nav raksturīga dabīgajam saldējumam, kuram sastāvā ir jābūt  kā minimums 10% piena tauku. Visbiežāk, „nekūstošais” saldējums satur kukurūzas sīrupu, guāra sveķus un piena sūkalas.

  • Ātrās pagatavošanas kartupeļu biezenis

Par laimi, ātrās pagatavošanas kartupeļu biezeņa sastāvā  ir īsti kartupeļi izžāvētu kartupeļu skaidu veidā. Kā garšvielas ražotāji šīm ēdienam pievieno konservantus, emulgātorus, garšas pastiprinātājus un pat trans-taukskābes.

  • Kļavu sīrups

Pirms pasniegt kļavu sīrupu kā eksotisku mērci pankūkām,  pagaršo to un izlasi, kas ir tās sastāvā. Īsts kļavu sīrups – tas ir absolūti dabīgs produkts, kas tiek iegūts iztvaicējot kļavu sulu.

Tā sastāvā nedrīkst būt nekādu konservantu un krāsvielu. Nopērkot „100 % dabīgu kļavu sīrupu”, tu samierināsies ar līdzīgu pēc garšas kukurūzas sīrupu mākslīgos aromatizētājus.

  • Pankūkas ar melleņu pildījumu

Kas var būt sliktāks par viltotu kļavu sīrupu? „Mākslīgās” melleņu pankūkas. Ieraugot šī produkta sastāvdaļu garā pārskatījumā frāzi „aromatizators „Mellenes”, identisks dabīgajam”, tu sāksi šaubīties par to, ka mākslīgai piedevai var būt dabīga piegarša.

            Mākslīgo melleņu džema noslēpums diezgan vienkāršs: sajaucam dekstrozi, palmu eļļu, miltus, citronskābi, celulozes gumiju, maltodekstrīnu, mākslīgos aromatizatorus un zilo krāsvielu. Un re! Aromātisks pildījums mellenēm ir gatavs.

 Avots: www.pixy.ru

Leave a Comment