Kā pareizi pagatavot makarūnus – vienkārša recepte, nianses un triki

Makarons ir smalks konditorejas izstrādājums no mandeļu miltiem, kas tiek uzskatīts par “kaprīzāko” desertu konditorejas izstrādājumu pasaulē

Taču arī šādu sarežģītu kārumu var pagatavot patstāvīgi, tikai jāņem vērā dažas svarīgas klasiskās franču receptes iezīmes un jābūt pacietīgam. Makarūni ir mazi, gaisīgi un saldi franču deserti, kas gatavoti no mandeļu miltiem, pūdercukura, olbaltumiem un cukura. Tie ir divi kraukšķīgi un viegli košļājami cepumi, kas tiek salikti kopā ar krēm-veida pildījumu, piemēram, sviesta krēmu, šokolādes krēmu vai augļu biezeni. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pildījuma pagatavošanas process:

Lai sagatavotu makarūnus, jāsāk ar pildījumu, jo ledusskapī tam nepieciešams ilgāks laiks, lai ievilktos. Sasmalcināto balto šokolādi ielejam konditorejas maisiņā, saldo sastāvdaļu atstājam glāzē ar karstu ūdeni. Izkausēto šokolādi iespiest lielā bļodā. Sasmalciniet saldētās ogas blenderī, caur sietu izberziet, lai maisījums būtu vienmērīgs un viendabīgs.

Gatavo ķiršu biezeni sajauc ar glikozes sīrupu, uzkarsē katliņā līdz 75 grādiem pēc Celsija. Karsto masu pakāpeniski sajauc ar šokolādi, ar blenderi intensīvi saputo nākamā pildījuma saldās sastāvdaļas. Kad masa atdziest, pievieno nelielus kubiņus auksta sviesta. Vēlreiz kārtīgi saputojiet. Pārnes tīrā traukā, pārklāj trauku ar pārtikas plēvi, atstāj ledusskapī uz 1-3 stundām.

Kā pagatavot perfektu mīklu

Sagatavojiet visas sastāvdaļas iepriekš: rūpīgi izmēriet visas sastāvdaļas, izmantojot virtuves svarus. Izmantojiet istabas temperatūras olu baltumus (tikai izņemiet olas no ledusskapja pāris stundas pirms gatavošanas). Sijātos miltus samaisiet ar pūdercukuru.

Olu baltumus sakult ar vidēju ātrumu (masai jābūt līdzīgai putām), tad lēnām pievieno cukuru, pakāpeniski palielinot ātrumu. Bezē jābūt gludai un gaisīgai.

Pievieno dažus pilienus gēla krāsvielas (nelieto ūdens bāzes produktus, jo tie padarīs bezē pārāk šķidru). Sakult ar maisītāju, lai iegūtu viendabīgu krāsu. Gatavo “krēmu” maigi, bet pārliecinoši sajauc ar sausajām sastāvdaļām. Smalko mīklu pārlieciet konditorejas maisiņā.

Pārklājiet cepamo paplāti ar paklājiņu, sāciet liet makaronus, turot maisiņu stingri vertikāli. Ņemiet vērā, ka bezē apļi izplūdīs, tāpēc “izkārtojiet” sagataves pietiekamā attālumā vienu no otra. Padauziet ar cepamo paplāti pie galda, lai no mīklas izkļūtu liekais gaiss. Atstāj uz pusstundu līdz stundu, cep 13-17 minūtes 140 grādu temperatūrā.

Pēc pilnīgas atdzesēšanas uzmanīgi atdaliet no paliktņa. Gatavo krēmu uzsmērē uz kraukšķīgajiem cepumiem, pēc tam savieno abas identiskās pusītes kopā. Atstāj uz 12-17 minūtēm, lai ķiršu biezenis pilnībā iesūktos mīklā.

Lasi vēl: Pīrāgu mīkla bez rauga – recepte, kas nododama no paaudzes paaudzē

Izmantotie produkti:

milti: 85 g mandeļu miltu
85 g pūdercukura
60 g olu baltumu
50 g baltā cukura
krāsviela ēdiena gatavošanai

Pildījumam:

150 g baltās šokolādes
100 g saldētu ķiršu
20 g sviesta
5-9 g glikozes sīrupa

Tradicionālo franču desertu var pagatavot ar dažādiem pildījumiem, piemēram, noteikti izmēģiniet eksperimentēt ar dažādu veidu šokolādi un riekstiem. Saldum mīļu vidū populāra ir arī sālīta karamele, augļu maisījumi.

Leave a Comment