Pīrāgu mīkla bez rauga – recepte, kas nododama no paaudzes paaudzē

Gribu dalīties ar izcilu pīrāga mīklas recepti. Ziemā ļoti bieži gatavoju šādu pīrāgu

Tas ir gan karsts, gan atdzisis ir ļoti garšīgs un mīkla ir bez rauga, tāpēc visu var sagatavot ļoti ātri un viegli. Pīrāga pildījumu var pagatavot pēc savas gaumes, mums visiem patīk ar kāpostiem un malto gaļu. Pīrāgs ir vienkārši pārsteidzošs, mīkla ir maiga, ļoti smaržīga, vārdu sakot, garšīga. Noteikti pamēģiniet pagatavot, esmu pārliecināta, ka arī jūs būsiet sajūsmā par rezultātu. Sastāvdaļu sarakstu atradīsiet beigās⤵.

Mīklas pagatavošanai ņemu mīkstu sviestu, pievienoju sāli un mīcu ar silikona lāpstiņu. Sviestam pievienoju olu un olu baltumu, bet dzeltenumu atstāju, lai pirms cepšanas apsmērētu kūku. Visu samaisu.

Tagad pievienoju skābo krējumu un labi samaisu līdz viendabīgai masai. Pārsijāju miltus un ieraugu un mīcu mīklu ar rokām vai ar mīklas maisītāju, kā jums ērtāk, tas aizņem apmēram piecas līdz septiņas minūtes. Es nelieku visus miltus uzreiz, ņemu 400 g uzreiz un vajadzības gadījumā pievienoju vēl.

Mīkla ir mīksta, ne lipīga, elastīga. Es mīklu sadalu divās daļās. Izveltnē taisnstūra formā, apmēram 5 mm biezu kārtu. Pārliek uz pergamenta un liek pildījumu. Ja gatavojos cept pīrāgu, vienmēr iepriekš sagatavoju pildījumu. Man ir kāposti un maltā gaļa, arī pildījumam paredzētās sastāvdaļas būs beigās.

Pildījumu vienmērīgi izklājiet uz mīklas, nedaudz atstatu no malām. Izveltnējiet mīklas otro daļu un pārklājiet pīrāgu. Labi saspiediet malas.

Pīrāga centrā izgriež caurumu tvaika izkļūšanai. Pīrāgu apsmērē ar olas dzeltenumu, kas samaisīts ar vienu tējkaroti piena. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar sezama sēklām vai linsēklām. Es cepu labi sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 30-35 minūtes.

Gatavajam pīrāgam ļauju nedaudz atdzist, un var aicināt visus pie galda. Lai gan nevajag aicināt, aromāts ir tik spēcīgs, ka bērni ik pēc piecām minūtēm nāk uzzināt, kad varēs ēst.

Lasi vēl: 4 zupas, kas pārsteidz ar to pagatavošanas veidu

Sastāvdaļas:

sviests (mīksts) – 100 g
sāls – 1\2 tējkarote
skābais krējums 15-20% – 200 g
ola – 2 gab. Mīklai 1 ola + olas baltums, (dzeltenums eļļošanai + 1 tējkarote piena)
milti – 400-430g
cepamais pulveris – 10 g

Pildījums (man ir malta gaļa + kāposti)

maltā gaļa – 300 g
kāposti – 300 g
sīpols – 1 gab.
burkāns – 1 gab.
sāls, pipari pēc garšas
eļļa cepšanai

Cep 180 grādu temperatūrā 30-35 minūtes. Labu apetīti!

Leave a Comment