Liktenis? Neticami, bet saimnieks pēc 1.5 gadiem atrod savu pazudušo suni

Atpazina internetā

Atverot patversmes mājas lapu, vācu aitas suņa bilde bija pirmais, ko viņš pamanīja. “Dozers (suņa vārds) skatījās uz mani. Viņš izskatījās tāpat kā pirms 18 mēnešiem, un mana sirds sāka drebēt,” Brovers sacīja Kanādas radiostacijai CBC.

Tūlīt viņš ar savu tēvu devās ceļā uz dzīvnieku glābšanas patversmi Albertā. Kad Dozers ieraudzīja saimnieku, viņš sāka luncināt asti un aiz priekiem smilkstēt.

 

Visi sāka raudāt

Lai kliedētu pēdējās patversmes darbinieku šaubas, Ričarda  tēvs ar pirkstu deva komandu sunim apsēsties, kā savulaik bija iemācījis. Suns nekavējoties apsēdās blakus viņam.

“Sākumā sāka raudāt patversmes darbinieks, tad es un mans tētis, un tad pēkšņi raudāja visi,” radiostacijai stāsta Ričards.

Tajā pašā dienā, viņi paņēma Dozeru uz mājām. 2013. gada vasarā suns pazuda no piemājas īpašuma. Durvis bija atlauztas, tāpēc bija aizdomas, ka suns ticis nozagts.

 

Meklē “aizstājēju”

Sava labākā drauga zaudējums Ričardu dziļi satrieca. Viņš daudzus mēnešus meklēja Dozeru, tomēr bez panākumiem. Tajā laikā viņš bija satriekts. Zaudējumam tikt pāri Ričards nevarēja vairāk nekā 1.5 gadus. Ne diena nebija pagājusi, kurā viņš nedomāja par savu draugu.

Beidzot janvāra beigās Ričards nolēma, ka pienācis laiks meklēt jaunu dzīvnieku/biedru, lai vieglāk tiktu pāri zaudējuma sāpēm – un atrada savu veco draugu.

Atkalapvienošanās prieks ir milzīgs. Dozeram pat ir atļauts gulēt gultā – kautkas tāds, kas iepriekš viņam nebija ļauts. “Viņš tagad ir desmit gadus vecs, mēs zaudējām gandrīz divus gadus kopā būšanas. Bet es esmu priecīgs, ka viņu atpakaļ, ” saka Ričards.

Kas noticis ar Dozeru par šiem gadiem nav skaidrs. Viņu suņu patversmē nogādājas tikai dažus mēnešus iepriekš no kāda lauksaimniecības īpašuma, kur suns vairākas nedēļas klaiņoja.

Leave a Comment